Huspeninová saláma pre štíhlu líniu

Autor receptu: tassiedevil

Huspenina sa pripravuje na nmoho iných spôsobov..toto je jeden spôsob ako si ju ja pripravujem...je velmi zdravá, nízko kalorická a chutná pochúťka...vhodná ako predjedlo alebo ľahká večera..

Suroviny

Postup

  1. uvaríte huspeninu podľa vlastnej chuti.. ja som ju varil len z kolienok, lebo nožičky som nemohol zohnať...úzky profil...lepšia je aj z nožičkami...zostane pevnejšia..
  2. salámové črevo namočíme na chvílku do vlažnej vody..
  3. uvarenú huspeninu necháme schladiť, pozbierame z povrchu tuk, mäso z kolienok alebo domácu šunku nakrájame na kocky, mrazenú zeleninovú zmes hodíme do vriacej vody a varíme asi 1 minútu, scedíme a necháme trochu vychladnúť....varené mäso a zeleninu spolu pomiešame a plníme do salámového čreva....zalejeme vlažným aspikom, jemne potrasieme a dobre zaviažeme motúzom a necháme v stojatej polohe v chladničke stuhnúť... /ja používam zeleninovú zmes obsahujúcu, mrkvu, hrášok, zelenú fazuľku a kukuricu../
  4. nakrájame ostrým nožom , posypeme štipkou čierneho korenia a červenej papriky, pridáme cibulu, pokvapkáme octom alevo citronom a servujeme...