Hus plnená jablkami a pomarančom

Autor receptu: redakcia

4-6
porcie

Suroviny

Postup

  1. Hus umyjeme a osušíme utierkou. Potom ju zvnútra i zvonka osolíme a potrieme rascou. Do brušnej dutiny vložíme neošúpané jablká a pomaranč a zošijeme pevnou niťou.
  2. Vložíme do pekáča s roštom, hrudnou časťou dolu. Podlejeme vodou a prikryjeme. V stredne vyhriatej rúre dusíme, kým mäso nezmäkne, nesmie sa však vysušiť. (Na pečenie je vhodnejšia trochu tučnejšia hus.) Hus odkryjeme a dopečieme do chrumkava. Počas pečenia ju podlievame výpekom.
  3. Ak je hus mastnejšia, počas pečenia tučnejšie časti poprepichujeme vidličkou, aby sa sadlo vyškvarilo. K takejto husi chutí na masle podusená sezónna zelenina.