Hubový rožok
Autor receptu: janozmyjavy
V dnešnej dobe, keď máme veľa húb zostanú nám "gumové" rožky, spotreboval som ich takto:
5 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Na jednej lyžičke masla speníme nadrobno nakrájanú cibuľku a na nej osmažíme pokrájané huby. Po osolení nám pustia vodu a asi 10 min. ich prikryté podusíme. Odkryté ich ešte odparíme asi 10 min. Mierne okoreníme čiernym čerstvo mletým korením a zmiešame s pár kvapkami nálevu z feferónky ( môže byť a tabasco ).
- Rožky prekrojíme po dĺžke a vyberieme striedku. Túto zmiešame so zvyšným maslom a udusenými hubami. Touto zmesou naplníme rožky, spojíme a vrch prikryjeme rezancami z plátkového syra.
- Vložíme do zapekačky a za 2-3 min. máme úplne čerstvé rožky chrumkavé s prilepeným syrom a veľmi chutnou striedkou (plnkou).