Hubové rizoto

Autor receptu: miriamm

Výborné hubové rizoto, veľmi jednoduchý recept, na ktorom si pochutnajú všetci fajnšmekri. Robím ho jemné krémové, proste lahôdka..

2
porcie
20 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najprv si pripravíme 0,5l vývaru (z bujónu).
  2. Nadrobno pokrájanú cibuľku orestujeme na masle, pridáme nakrájané hríbiky, krátko restujeme. Potom pridáme umytú, odkvapkanú ryžu, krátko restujeme a pridávame biele víno. Počas stáleho miešania, keď sa nám víno vyvarí pridávame po šálkach vývar, tak aby sa ryža ponorila, pokračujeme v stálom miešaní. Nezabudneme osoiliť, okoreniť. Vývar po šálke postupne prilievame k rizotu, takto pokračujeme 15-20 minút. Ku koncu prilejeme už len toľko vývaru, aby bola konzistenica jemná krémová. Ryža nemá byť rozvarená!! Môžeme pridať aj trocha smotany na šlahanie..
  3. Po odstavení zo sporáku, primiešame nastrúhaný parmezán. Pred podávaním necháme stáť 3-5 minút, posypeme parmezánom.
  4. Je možné pridať aj inú zeleninu, napríklad jemný hrášok, mrkvu, cukinu..