Hubové rizoto
Autor receptu: miriamm
Výborné hubové rizoto, veľmi jednoduchý recept, na ktorom si pochutnajú všetci
fajnšmekri. Robím ho jemné krémové, proste lahôdka..
2 porcie |
20 minút príprava |
35 minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv si pripravíme 0,5l vývaru (z bujónu).
- Nadrobno pokrájanú cibuľku orestujeme na masle, pridáme nakrájané hríbiky, krátko restujeme. Potom pridáme umytú, odkvapkanú ryžu, krátko restujeme a pridávame biele víno. Počas stáleho miešania, keď sa nám víno vyvarí pridávame po šálkach vývar, tak aby sa ryža ponorila, pokračujeme v stálom miešaní. Nezabudneme osoiliť, okoreniť. Vývar po šálke postupne prilievame k rizotu, takto pokračujeme 15-20 minút. Ku koncu prilejeme už len toľko vývaru, aby bola konzistenica jemná krémová. Ryža nemá byť rozvarená!! Môžeme pridať aj trocha smotany na šlahanie..
- Po odstavení zo sporáku, primiešame nastrúhaný parmezán. Pred podávaním necháme stáť 3-5 minút, posypeme parmezánom.
- Je možné pridať aj inú zeleninu, napríklad jemný hrášok, mrkvu, cukinu..