Hubová paštéta
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
90 minút tepelná úprava |
Postup- Na mäsovom mlynčeku pomelieme 160 g šampiňónov, lesné huby a vychladnuté kuracie prsia. Zvyšnú časť šampiňónov pokrájame na plátky, ktoré urestujeme v panvici na oleji. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji spolu s nakrájanou slaninou. Po vychladnutí všetko spolu s ryžou a vajcami pridáme k pomletej mase.
- Vmiešame urestované plátky šampiňónov, podľa chuti posolíme, ochutíme mletým čiernym korením, sušeným
tymianom a spolu premiešame. Okrúhlu paštétovú formu vyložíme plátkami slaniny. Naplníme plnkou a vo
vodnom kúpeli varíme 90 minút.
- Vychladnutú paštétu vyklopíme, nakrájame, ozdobíme lístkami čerstvého tymianu a poľného šalátu. Podávame s celozrnným pečivom.
|