Hubová paštéta

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na mäsovom mlynčeku pomelieme 160 g šampiňónov, lesné huby a vychladnuté kuracie prsia. Zvyšnú časť šampiňónov pokrájame na plátky, ktoré urestujeme v panvici na oleji. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji spolu s nakrájanou slaninou. Po vychladnutí všetko spolu s ryžou a vajcami pridáme k pomletej mase.
  2. Vmiešame urestované plátky šampiňónov, podľa chuti posolíme, ochutíme mletým čiernym korením, sušeným tymianom a spolu premiešame. Okrúhlu paštétovú formu vyložíme plátkami slaniny. Naplníme plnkou a vo vodnom kúpeli varíme 90 minút.
  3. Vychladnutú paštétu vyklopíme, nakrájame, ozdobíme lístkami čerstvého tymianu a poľného šalátu. Podávame s celozrnným pečivom.