Kedže konečne začali rásť huby, je čas na hubovú omáčku. Najlepšia je z čerstvých hríbov, ale môžeme ju robiť aj z mrazených.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistené a pokrájané huby prepláchnem vodou a dám smažiť na cibuľke a oleji. Osolím, okorením a premiešam. Podlejem troškou vody, aby sa mi nepripálili. Ked sú už dostatočné podusené, zahustím smotanou na varenie s troškou múky. Nechám trošku prevrieť, pokvapkám citronovou šťavou a na záver môžeme pridať lyžičku masla, aby sa nám nevytvorila kožka. Podávame s knedľou alebo s cestovinou. Alebo aj s chlebíkom, komu ako chutí. Omáčka sa môže jesť ako samostané jedlo, alebo aj omáčka, na ktorú si dáme bravčové alebo kuracie mäsko. Fantázii sa medze nekladú.
Nemôžem povedať na jedlo f..,ale keď použijete maslo aspoň 500g miesto oleja tak netreba pridávať nič na zahustenie, len miesto smotany na varenie stačí použiť, šľahačkovu smotanu