Hubová omáčka
Autor receptu: anina6
Kedže konečne začali rásť huby, je čas na hubovú omáčku. Najlepšia je z čerstvých hríbov,
ale môžeme ju robiť aj z mrazených.
20 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Očistené a pokrájané huby prepláchnem vodou a dám smažiť na cibuľke a oleji.
Osolím, okorením a premiešam. Podlejem troškou vody, aby sa mi nepripálili. Ked sú už dostatočné podusené, zahustím smotanou na varenie s troškou múky. Nechám trošku prevrieť, pokvapkám citronovou šťavou a na záver môžeme pridať lyžičku masla, aby sa nám nevytvorila kožka. Podávame s knedľou alebo s cestovinou. Alebo aj s chlebíkom, komu ako chutí. Omáčka sa môže jesť ako samostané jedlo, alebo aj omáčka, na ktorú si dáme bravčové alebo kuracie mäsko. Fantázii sa medze nekladú.