Foto: danculka
Nakoľko jediné, čo sa mi urodilo sú hrušky,tak u nás sú dni hrušiek,v Stupave,majú dni zelá...
15 3dl pohárov
porcií
porcií
45 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
O bielené hrušky nakrájame na kocky a podlejeme 1dl vody s kyselinou citrónovou a varíme do mäkka potom rozmixujeme...
-
2
takto pripravenú masu na lekvár zahustíme cukrom, v ktorom sme rozmiešali želírfix a povaríme , ešte 5 minút,pridáme klinčeky a škoricový cukor..
-
3
do polovice primiešame 100% šťavu z ríbezlí 1dl a ešta 1 min povaríme a oboje môžeme dávať do pohárov,ktoré na 2-3 minutky obrátime hore dnom..
-
4
uložíme do ,,komory,, a čakáme na zimu:)))
Diskusia k receptu