Hruškovo-marhuľový džem
Autor receptu: droetker
Komerčný recept
3 poháre à 375 ml porcie |
30 minút príprava |
Postup- Mleté oriešky za stáleho miešania opražíme na suchej panvici do hneda.
- Marhule nakrájame na kúsky. Hrušky nakrájame na kúsky a ponorným mixérom rozmixujeme.
- Do veľkého hrnca vložíme kúsky marhúľ a rozmixované hrušky. Obsah balíčka Gelfix Super 3:1 zmiešame s 2 PL cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme.
- Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Pred ukončením varu pridáme pražené oriešky.
- Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve zvareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej.
- Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Uzavrieme viečkom, obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku. Pridaním orieškov sa trvanlivosť džemu skráti maximálne na 4 mesiace.
- <b> TIP: </b>Pri pražení orieškov dávame pozor, aby príliš nestmavli, mohli by zhorknúť.
|