Hroznový džem fotorecept

marianna76 - fotkamarianna76, 12. decembra 2011

Možno sa budete čudovať, že som teraz robila hroznový džem, ale kamarátka mala naoberané hrozno v chlade... bolo ešte dobré, tak sme ho spracovali. Zobraziť celý popisMožno sa budete čudovať, že som teraz robila hroznový džem, ale kamarátka mala naoberané hrozno v chlade... bolo ešte dobré, tak sme ho spracovali.

120 minút
príprava
100 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 l
1 kg
2 ks




Postup

  1. 1

    Hroznovú šťavu som robila z uvedeného hrozna ako pri mojom recepte http://varecha.pravda.sk/recepty/sirup-z-hrozna/21735-recept.html postupovala som až po bod 6 v uvedemom recepte. odmerala som si 2l šťavy, zohrievala, tesne pre varom som pridala zmiešaný gelfix + 4 lyžice kryš.cukru, riadne premiešala, od bodu varu som varila asi 1,5 minuty. pridala som zbytok cukru a opäť dobre premiešala. podľa návodu som počkala kým začne vrieť a varila som mierne 5 minút. Naliala do pohárikov, zaviečkovala, otočila hore dnom a 5-6 minút počkala, potom som poháriky postavila hore vrškom , prikryla utierkou a dekou, nechala vychladnúť... použila som ho aj pri torte, a nechám si ho aj na linecké koláčiky...

    Hroznový džem (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    hrozno bolo pevné a dosť aromatické, nedalo sa veľmi naraz zjesť a taktiež nebolo ho veľa na iné výrobky....

Diskusia k receptu

danculka
Dakedy som robievala,ale teraz nemáme toľko hrozna,máš ho super...
jollyl
doliala som aj 2 dcl cerveneho vina...mame radi kyslejsi, tak som pridala aj 6 kl kyseliny citronovej na 3 l stavy...

marilika
Vraj je výborné pridať trošku domáceho alkoholu. Skúšal to niekto??? Ale kedy? Až do pohára, lebo varením sa vyparí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia