Foto: marianna76
Možno sa budete čudovať, že som teraz robila hroznový džem, ale kamarátka mala naoberané hrozno v chlade... bolo ešte dobré, tak sme ho spracovali. Zobraziť celý popisMožno sa budete čudovať, že som teraz robila hroznový džem, ale kamarátka mala naoberané hrozno v chlade... bolo ešte dobré, tak sme ho spracovali.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hroznovú šťavu som robila z uvedeného hrozna ako pri mojom recepte http://varecha.pravda.sk/recepty/sirup-z-hrozna/21735-recept.html postupovala som až po bod 6 v uvedemom recepte. odmerala som si 2l šťavy, zohrievala, tesne pre varom som pridala zmiešaný gelfix + 4 lyžice kryš.cukru, riadne premiešala, od bodu varu som varila asi 1,5 minuty. pridala som zbytok cukru a opäť dobre premiešala. podľa návodu som počkala kým začne vrieť a varila som mierne 5 minút. Naliala do pohárikov, zaviečkovala, otočila hore dnom a 5-6 minút počkala, potom som poháriky postavila hore vrškom , prikryla utierkou a dekou, nechala vychladnúť... použila som ho aj pri torte, a nechám si ho aj na linecké koláčiky...
-
2
hrozno bolo pevné a dosť aromatické, nedalo sa veľmi naraz zjesť a taktiež nebolo ho veľa na iné výrobky....
Diskusia k receptu