Hrozienkové rezy

vimar - fotkavimar, 22. apríla 2011
Hrozienkové rezy
Foto: vimar

Pár rokov dozadu sme ich kúpili už hotové kdesi v Šarišských pekárňach, potom som dlho hľadala na na nete a odskúšaný prispôsobený recept je Zobraziť celý popisPár rokov dozadu sme ich kúpili už hotové kdesi v Šarišských pekárňach, potom som dlho hľadala na na nete a odskúšaný prispôsobený recept je tu:

30
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

110 g
200 g
6 ks
1 balíček (menší)
1  ks (posekaná)
1 hrsť posekané
PLNKA:
6 ks
150 g
2 ks (dve malé alebo 1 veľké)
1 PL (karob)
  (ľubovoľná)




Postup

  1. 1

    Cesto: Biela vyšľaháme na sneh. Vymiešame ostatné suroviny a postupne k nim už len vareškou zamiešame sneh z bielok. Hotové cesto vylejeme na plech a dáme piecť. (čas prípravy a počet kusov je orientačný, už som ich dlhšie nerobila, tak to potom upravím :-)

  2. 2

    Plnka: Žltka, cukor a kakao (dávam namiesto neho karob) vymiešame nad parou. Po vychladnutí primiešame dve maslá, natrieme na upečený korpus a polejeme polevou (napr. sa dobre osvedčili tie polevy v sáčku, ktoré stačí rozpustiť v horúcej vode, prípadne poliať navrchu čokoládou). Nakrájame na úhľadné rezy (nie ako moje :-), zapakujeme a môžeme ísť k na sviatky k starkej.

    Hrozienkové rezy - obrázok 2

Diskusia k receptu

jerica
šťavnatý koláčik : uložené MKK :-))
evanaaa
Bielkové koláče sú dobré, a ešte aj ten krém, to je krása. A čo je to ten "karob " ?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia