Foto: vimar
Pár rokov dozadu sme ich kúpili už hotové kdesi v Šarišských pekárňach, potom som dlho hľadala na na nete a odskúšaný prispôsobený recept je Zobraziť celý popisPár rokov dozadu sme ich kúpili už hotové kdesi v Šarišských pekárňach, potom som dlho hľadala na na nete a odskúšaný prispôsobený recept je tu:
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
110 g |
|
200 g |
|
6 ks |
|
1 balíček (menší) |
|
1 ks (posekaná) |
|
1 hrsť posekané |
|
PLNKA: | |
6 ks |
|
150 g |
|
2 ks (dve malé alebo 1 veľké) |
|
1 PL (karob) |
|
(ľubovoľná) |
|
Postup
-
1
Cesto: Biela vyšľaháme na sneh. Vymiešame ostatné suroviny a postupne k nim už len vareškou zamiešame sneh z bielok. Hotové cesto vylejeme na plech a dáme piecť. (čas prípravy a počet kusov je orientačný, už som ich dlhšie nerobila, tak to potom upravím :-)
- 2
Plnka: Žltka, cukor a kakao (dávam namiesto neho karob) vymiešame nad parou. Po vychladnutí primiešame dve maslá, natrieme na upečený korpus a polejeme polevou (napr. sa dobre osvedčili tie polevy v sáčku, ktoré stačí rozpustiť v horúcej vode, prípadne poliať navrchu čokoládou). Nakrájame na úhľadné rezy (nie ako moje :-), zapakujeme a môžeme ísť k na sviatky k starkej.
- 2
dakujem :D