Hrozienkové rezy

Autor receptu: vimar

Pár rokov dozadu sme ich kúpili už hotové kdesi v Šarišských pekárňach, potom som dlho hľadala na na nete a odskúšaný prispôsobený recept je tu:

30
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Biela vyšľaháme na sneh. Vymiešame ostatné suroviny a postupne k nim už len vareškou zamiešame sneh z bielok. Hotové cesto vylejeme na plech a dáme piecť. (čas prípravy a počet kusov je orientačný, už som ich dlhšie nerobila, tak to potom upravím :-)
  2. Plnka: Žltka, cukor a kakao (dávam namiesto neho karob) vymiešame nad parou. Po vychladnutí primiešame dve maslá, natrieme na upečený korpus a polejeme polevou (napr. sa dobre osvedčili tie polevy v sáčku, ktoré stačí rozpustiť v horúcej vode, prípadne poliať navrchu čokoládou). Nakrájame na úhľadné rezy (nie ako moje :-), zapakujeme a môžeme ísť k na sviatky k starkej.