Hrozienkové rezy
Autor receptu: vimar
Pár rokov dozadu sme ich kúpili už hotové kdesi v Šarišských pekárňach, potom som dlho hľadala na na nete a odskúšaný prispôsobený recept je tu:
30 porcií |
15 minút príprava |
30 minút na 170 °C |
Postup
- Cesto:
Biela vyšľaháme na sneh. Vymiešame ostatné suroviny a postupne k nim už len vareškou zamiešame sneh z bielok. Hotové cesto vylejeme na plech a dáme piecť.
(čas prípravy a počet kusov je orientačný, už som ich dlhšie nerobila, tak to potom upravím :-)
- Plnka:
Žltka, cukor a kakao (dávam namiesto neho karob) vymiešame nad parou. Po vychladnutí primiešame dve maslá, natrieme na upečený korpus a polejeme polevou (napr. sa dobre osvedčili tie polevy v sáčku, ktoré stačí rozpustiť v horúcej vode, prípadne poliať navrchu čokoládou).
Nakrájame na úhľadné rezy (nie ako moje :-), zapakujeme a môžeme ísť k na sviatky k starkej.