Tento koláčik je naším oblubeným a je aj dosť nenáročný na prípravu, ale chutí vynikajúco.
Suroviny
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
1/2 - 3/4 hrnček |
|
1 hrnček |
|
1/2 hrnček |
|
1 ks |
|
1/2 KS |
|
2 ks |
|
plnka: | |
2 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na cesto spolu vymiešame a vylejeme na vymastený plech. Môžme do cesta nahádzať aj ovocie, ľubovolné. Pečieme pri 180 stupňoch asi 10-15 minút. Je to individuálne podľa rúry v akej pečieme. Ja si vyskúšam či je cesto upečené špajlou alebo špáratkom. Piškotu nechám vychladnúť, potriem džemom a navrstvím plnku. Príprava plnky: Kyslú smotanu vyšlahaám s cukrom a vanilkou, pridám práškovú vyšľahanú šlahačku pripravenú podľa návodu, a na hotový koláčik ešte môžme nastrúhať čokoládu alebo posypať trošku škoricovým cukrom. Dobrú chuť
Diskusia k receptu