zatvoriť
VYTLAČIŤ
Hrnčekový kávový puding (fotorecept)
Autor receptu:
zirafninka1
Suroviny
1 a 1/2 hrnčeka
mlieko
1/2 hrnčeka, silná
káva
cca 1/2 hrnčeka
cukor krupicový
4 PL
kukuričný škrob
1 KL
vanilkový extrakt
2 KL
cukor škoricový
štipka
soľ
150 ml
smotana na šľahanie
kakaový prášok
Postup
Pripravíme si všetky suroviny.
Do hrnca vlejeme mlieko, pridáme cukor (s cukrom opatrne, množstvo závisí od toho, aku silnú kávu použijete),
škoricový cukor,
kukuričný škrob, štipku soli,
mierne vychladnutú kávu a vanilkový extrakt. Metličkou dobre premiešame.
Na miernom ohni uvaríme hustý puding.
Puding rozdelíme do mištičiek a necháme vychladnúť.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha a ozdobíme vychladnutý puding. Na záver dezert posypeme kakaovým práškom.
Ako odmerku som používala hrnček s objemom 240 ml.