Foto: zolander
Môj obľúbený recept keď neviem čo mám variť a nechce sa mi rozmýšľať. Stačí iba hrnček, mixér a ingrediencie. :)
porcií
Suroviny
2 hrčeky |
|
1 hrnček (ja dávam plnotučné) |
|
1 hrnček (hnedý) |
|
1/2 hrnčeka |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2 - 3 pl |
|
|
Postup
-
1
Ako prvé vyšľaháme žĺtka s cukrom. V druhej miske si samostatne vyšľaháme bielka, aby sa nám spravila riadna pena. Tú pridáme ku žĺtkam s cukrom. Ďalej pridávame: mlieko, olej, múku, prášok do pečiva a vanilkový cukor.
-
2
Keď už máme všetko vyšľahané polku masy vylejeme do vymastenej (ja vymasťujem domácim šmalcom) a polohrubou alebo hrubou múkou vysypanej bábovkovej formy. Do druhej časti pridáme kakao a pomixujeme opäť. Ak máme pekne vymixované, vylejeme do formy.
- 3
Takto pripravené dáme piecť do predhriatej rúry na 180 stupňov na hodinu. Čas je ťažké odhadnúť lebo každá rúra pečie ináč. Treba kontrolovať a pozerať ako rastie. Sem tam špáratkom pichnúť či nie je cesto vo vnútri ešte riedke. Neotvárať veľa krát, aby nám nesplasla. Nakoniec pokvapkajte celú bábovku limetkou. Dostane úžasnú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu