Hrnčeková bábovka

zolander - fotkazolander, 5. februára 2015
Hrnčeková bábovka
Foto: zolander

Môj obľúbený recept keď neviem čo mám variť a nechce sa mi rozmýšľať. Stačí iba hrnček, mixér a ingrediencie. :)

10
porcií

Suroviny

2 hrčeky
1 hrnček (ja dávam plnotučné)
1 hrnček (hnedý)
1/2 hrnčeka
2 ks
1 ks
1 ks
2 - 3 pl




Postup

  1. 1

    Ako prvé vyšľaháme žĺtka s cukrom. V druhej miske si samostatne vyšľaháme bielka, aby sa nám spravila riadna pena. Tú pridáme ku žĺtkam s cukrom. Ďalej pridávame: mlieko, olej, múku, prášok do pečiva a vanilkový cukor.

    Hrnčeková bábovka - obrázok 1
  2. 2

    Keď už máme všetko vyšľahané polku masy vylejeme do vymastenej (ja vymasťujem domácim šmalcom) a polohrubou alebo hrubou múkou vysypanej bábovkovej formy. Do druhej časti pridáme kakao a pomixujeme opäť. Ak máme pekne vymixované, vylejeme do formy.

  3. 3

    Takto pripravené dáme piecť do predhriatej rúry na 180 stupňov na hodinu. Čas je ťažké odhadnúť lebo každá rúra pečie ináč. Treba kontrolovať a pozerať ako rastie. Sem tam špáratkom pichnúť či nie je cesto vo vnútri ešte riedke. Neotvárať veľa krát, aby nám nesplasla. Nakoniec pokvapkajte celú bábovku limetkou. Dostane úžasnú chuť.

Diskusia k receptu

jozka2
Zolander,si velmi sikovny ak taketo babovky pecies.5
gubics
Prepáč, že som tu ako neveriaci Tomáš,ale sa mi nezdá, že tak hrubá bábovka sa prepečie na 180 st. za pol hodiny, nepomýlil si sa? Bežne mi toľko času stačí na piškótu, ale tá je podstatne nižšia.
valeri
Je pekná, ale nezdá sa mi, že by bola upečená za pol hodiny. Inak na 1*




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia