Hrnčeková bábovka
Autor receptu: zolander
Môj obľúbený recept keď neviem čo mám variť a nechce sa mi rozmýšľať. Stačí iba hrnček,
mixér a ingrediencie. :)
Postup
- Ako prvé vyšľaháme žĺtka s cukrom. V druhej miske si samostatne vyšľaháme bielka, aby sa nám spravila riadna pena. Tú pridáme ku žĺtkam s cukrom. Ďalej pridávame: mlieko, olej, múku, prášok do pečiva a vanilkový cukor.
- Keď už máme všetko vyšľahané polku masy vylejeme do vymastenej (ja vymasťujem domácim šmalcom) a polohrubou alebo hrubou múkou vysypanej bábovkovej formy. Do druhej časti pridáme kakao a pomixujeme opäť. Ak máme pekne vymixované, vylejeme do formy.
- Takto pripravené dáme piecť do predhriatej rúry na 180 stupňov na hodinu. Čas je ťažké odhadnúť lebo každá rúra pečie ináč. Treba kontrolovať a pozerať ako rastie. Sem tam špáratkom pichnúť či nie je cesto vo vnútri ešte riedke. Neotvárať veľa krát, aby nám nesplasla. Nakoniec pokvapkajte celú bábovku limetkou. Dostane úžasnú chuť.