Hríbová polievka

menet - bez fotkymenet, 3. januára 2014

Túto polievku robieva moja svokra, ona je hovorí omáčka. Je veľmi dobrá a ja ju robievam na Vianoce. Polievku vždy varím večer pred podávaním, Zobraziť celý popisTúto polievku robieva moja svokra, ona je hovorí omáčka. Je veľmi dobrá a ja ju robievam na Vianoce. Polievku vždy varím večer pred podávaním, aby sa rozležali chute - je tak omnoho lepšia.

30 minút
príprava

Suroviny

1 hrsť menšia
12 ks
40 ks
250 ml (šľahačka)




Postup

  1. 1

    Pred varením treba namočiť hríby, hrozienka, slivky do vody. Dáme ich do hrnca, v ktorom budem polievku - omáčku variť. Ja dávam okolo litra vody, aj trošku viac. Hríbov som dala za menšiu hrsť. Tak na hodinku stačí namočiť - možno dlhšie, aby suroviny zmäkli. Potom hrniec aj so surovinami dáme variť a pridáme soľ. Stačí variť pol hodinku až 40 minút.

  2. 2

    Po pol hodine pridáme do hrnca sladkú smotanu a zahustíme. Ja zahusťujem zemiakovým škrobom, ale je jedno čím sa zahustí. Potom treba ochutnať, pridať prípadne soľ a ja pridávam aj štipku sušeného cesnaku. Necháme zovrieť. Polievku treba nechať vychladnúť a potom dať do chlaničky. Na druhý deň je polievka super. Skúste vyskúšať.

Diskusia k receptu

mamatata2
Doma sme mávali na Vianoce hríbovú polievku, teraz som sa už prispôsobila manželovej rodine, ale chuť mám stále. Tvoja omáčka môže byť tiež super, zatiaľ ukladám do KK a ďakujem za recept. Neskúsiš svoje výtvory aj odfotiť ?
afataga
bala som sa otvorit tento rcp, ze tam zas bude syr v crievku :-), takze si ma prijemne prekvapila, moze byt dobra, len neviem, ci omacka ci polievka :-)
radost
láka skúsiť..ale...variť slivky a hrozienka naraz so sušenými hríbami...nebude slivkové blato..??bo v jedlách-kde dávam slivky-idú až tesne pred dokončením-aby neboli blatové..tvoja skúsenosť je iná..??
kimlo
@afataga nebojkaj sa bambina alebo karicky v crievku, je to presne to iste co si kupujes v trojuholnikoch v krabickach... ;-)
dogagador
ja solim huby az ked su uvarene. neviem, ci je toto polievka, alebo omacka, ale huby su tam asi velmi nenpadne. myslim, ze tie slivky tomu davaju vyraz. alebo sa mylim?
pravdah
Každé Vianoce varim nieco podobné. Najprv asi tak polhodinu sušené huby vo vyvare s udenej rolky, potom pridam zemiaky, ktoré uplne rozvarim na zahustenie. potom este nakrajanu domácu klobasu a ked sa táto uvarí, tak kyslú smotanu a sušené slivky. Tie by sa nemali variť dlhšie ako 2 minuty. Inak su ako blato.
afataga
@kimlo uz sa nebojim, ale ja nekupujem ani tie trojuholniky, len to zalepi celu hubu
menet
Slivky a hrozienka nie sú po uvarení ako blato. Držia tvar a sú mäkké a dajú polievke super chuť. Sušené hríby vo vode zmäknú a za pol hodinu by mali byť uvarené - myslím si osobne. Môžem to premenovať na poliekvu - je to v podstate polievka :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia