Hríbová polievka

Autor receptu: menet

Túto polievku robieva moja svokra, ona je hovorí omáčka. Je veľmi dobrá a ja ju robievam na Vianoce. Polievku vždy varím večer pred podávaním, aby sa rozležali chute - je tak omnoho lepšia.

30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pred varením treba namočiť hríby, hrozienka, slivky do vody. Dáme ich do hrnca, v ktorom budem polievku - omáčku variť. Ja dávam okolo litra vody, aj trošku viac. Hríbov som dala za menšiu hrsť. Tak na hodinku stačí namočiť - možno dlhšie, aby suroviny zmäkli. Potom hrniec aj so surovinami dáme variť a pridáme soľ. Stačí variť pol hodinku až 40 minút.
  2. Po pol hodine pridáme do hrnca sladkú smotanu a zahustíme. Ja zahusťujem zemiakovým škrobom, ale je jedno čím sa zahustí. Potom treba ochutnať, pridať prípadne soľ a ja pridávam aj štipku sušeného cesnaku. Necháme zovrieť. Polievku treba nechať vychladnúť a potom dať do chlaničky. Na druhý deň je polievka super. Skúste vyskúšať.