Hrachový Hummus
Autor receptu: methi
Tento recept je tvarny. Alternativu surovin napisem do prveho bodu.
Postup
- Takze alternativa je: miesto thajskej bazalky pouzite klasicku, aku mate alebo koriandrovu vnat. Miesto tandoori masala pouzite mletu rimsku rascu, alebo mletu obycajnu rascu. Cesnak si mozete pridat, ak mate radsej cesnakovu chut. A Tahini si vyrobte zo sezamovych semien a olivoveho oleja doma.
- Cerstvy hrach si vyluskame.
- Vyluskany hrach 2 minuty povarime v osolenej, vriacej vode, odkial ho prelozime do ladovej vody (blansirujeme).
- Potom hrach dame do mixera. Pridame cesnak, bazalku, stavu z citrona, tahini a vsetko rozmixujeme dohladka. Hummus prelozime do misky.
- Do hummusu pridame troska soli a tandoori masala na dochutenie. Dobre premiesame a mozeme podavat.
- My lubime hummus vychladeny a s pecivom.
- A hrachove struky nevyhadzujte, tie sa daju tiez zuzitkovat. Ja som ich udusila so zemiakom.