Hovädzie na spôsob Stroganoff

bambina1 - bez fotkybambina1, 23. marca 2012

Trosku som si zjednodusila Hovadzie ala Stroganoff a chuti vyborne.Nepridavam smotanu ani sampinony lebo mi to bez nich chuti lepsie.

55 minút
príprava
45 minút
na 190 °C

Suroviny

500 gramov
1 velka
4 lyzice
na podliatie podľa potreby
mnozstvo podla chuti




Postup

  1. 1

    Velku cibulu pokrajam na vacsie pasiky,osmazim ju do sklovita na oleji,pridam na pasiky nakrajane hovadzie maso,trosku osmazim,pridam horcicu,dobre premiesam a necham trosku osmahnut,potom podlejem vodou a zaprasim paprikou,premiesam a necham dusit asi 45 minut aby maso bolo make a voda sa zredukovala na omacku,netreba zahustovat.Je to velmi jednoduche a chutne,podavat sa moze s chlebom,zemiakmi,ryzou ci zemiakovym pyre

  2. 2

    niekedy do masa pridavam platky udeneho bravcoveho ktore pokrajam na pasiky,ma to uplne inu chut ako bez toho,takze z jdneho zakladneho receptu mozete mat dve chutovo odlisne varianty

Diskusia k receptu

evanaaa
Skôr je to klasicky dusené mäsko na horčici, môže byť dobré (aj s tarhoňou), ale ako hovorí aj @bubuayogi , nie je to Stroganov.
bambina1
Original stroganoff jednoduchy nieje pretoze sa tam pridavaju sampinony,smotana a po presmazeni sa to dusi v rure,takze dost komplikovane a mne tam tie sampinony a smotana vobec nepasovali,tak som ich vyhodila a cely recept zjednodusila a takto mi to chuti viac
bambina1
2010 ten recept z linku nieje ten Stroganoff ktory sa dnes bezne varieva v restauraciach a teda priprava je dost zlozita aj na mnozstvo ingrediencii a chuti to uplne inak kvoli tomu mnozstvo mleteho cierneho a bieleho korenia,v mojom recepte nieje vobec toto korenie
bambina1
Ja do toho niekedy davam aj platky udeneho bravcoveho,vtedy je to najlepsie,len to nesmie plavat v omacke ,skor ju necham vydusit na minimum,kolko ludi tolko chuti.....
bambina1
receptov na stroganoff je neskutocne vela a kazdy si ho upravuje po svojom,pridava,ubera suroviny tak ako ja,vyhodila som smotanu a sampinony s nimi by to bol pravy Stroganoff taky ako robia v restauraciach
bambina1
alexidi ved ani tvoj recept na Stroganoff nieje pravy Stroganoff,davas tam kysle uhorky ktore do Stroganoff asi nikto predtym nedal,ako hovorim,kazdy si to upravuje podla svojej chuti
evanaaa
Ja som si práveže vždy myslela, že práve uhorky, horčica a smotany je základ receptu na Stroganov ( a hovädzie sviečková, samozrejme, ináč je to len podusené hov. mäso).
marta23
Vypadla soľ z receptúry. Kedy je najvhodnejšie posoliť? Pred alebo po udusení mäska?
bambina1
tie 4 lyzice horcice tomu daju tolko chuti ze uz sol netreba pridatmteda pokial nemate radi velmi slane,je sol nepridavam ale to zalezi od toho ake kto ma rad
bambina1
to maso je nakrajane na pasiky takze je to vlastne jedno z akeho masa je to,nemalo by to byt ale z masa ktore sa puziva na polievku,v obchodoch predavaju uz pripravene nakrajane maso na Stroganoff tak treba kupit to
2010
Spravna teoria , takze dusene maso na pasiky s horcicou je Stroganoff no a potom so sojovou bude Cina a s kari bude Indicke atd..:)
eraserhead
Castellammare del Golfo niektorých ľudí jednoducho nepresvedčíš a aj o cestovine s pribináčikom ti budú tvrdiť že je to Carbonara .........
bambina1
2010 no a hadam to tak nieje?Hovadzie maso ako maso,prisady ktore k nemu das urobia z neho odlisne jedla...no a nehnevajte sa ale pchat do Stroganoff kysle uhorky a smotanu tak to je naozaj zrejme slovenske know-how,pretoze kysle uhorky sa tam vobec nedavaju ale podla vas to je pravy Stroganoff.Ako to chuti preboha?Ved ta smotana sa v tom sekne,trosku si pocitajte na nete kolko modifikacii toho jedla existuje a nielen slovenske stranky a potom sa vysmievajte ak vas chut neprejde
sladkacokolada
ja som teda neni moc cez mäso, ale aby niekto tvrdil, že mäso ako mäso, iba suroviny mu dodajú odlišnú chuť, tak to si dovolím oponovať už aj ja
evusik
@bambina1 ty to bereš ako z rýchlika... šmahom ruky vyhadzuješ čo sa ti nepáči, čo nemáš rada, čo nechceš. To by až tak nevadilo keby sa tvoje dielko volalo Dusené hovädzie alebo tak dajako....
no a tvrdiť, že mäso ako mäso, že na tom ani nezáleží aké mäso použijeme... alebo, že máme kupovať už nakrájané mäso je preboha čo za nezmysel?
väčšinou na takéto múdrosti nereagujem, ale ty si ma pobavila :-)
bambina1
nuz ano na slovensku ma hovadzie maso odpornu chut ak to nieje svieckova tak je to strasne ale v zahranici dostat aj lepsie kusky ako sucha svieckova,napriklad rib eye,to som na Slovensku ani nevidela a v zahranici je uplnou samozrejmostou ze vam maso nakrajaju a upravia ako potrebujete v obchode,netreba sa s tym babrat doma.No a moj recept ma jasny nazov takze co sa tu odbavujete??Ved na Slovensku pravy Stroganoff ani nevarite,este som teda pravy nejedla,malo to chut ako hovadzie v smotanovej omacke na hriboch,podla mna mlandrave
jody
Fajný recept, ale len ako dusené hovädzie na horčici, ale od Stroganova to má na tatárske míle ďaleko...
annaha
ked sa ti nepaci vsetko co je slovenske tak co hladac na vareche....
jody
a to sa koho pýtaš, moja?
sladkacokolada
@bambina1 ty si nejako rýchlo otočila, najskôr ti stačia aj odrezky a teraz jedine hovädzie zo zahraničia? A nikto sa tu neodbavuje , prečítaj si svoje komentáre potom pouvažuj.
2010
@bambina1 , dik ze si pridala ten link , len to potvrdilo ze tvoj je dobry recept na hovadzie dusene na horcicy ale nie na Stroganoff.

vareska123
2010 ty si si zjavne nedokazal prelozit tie linky,pretoze tie len potvrdzuju to ze Stroganoff si kazdy prisposobuje podla chuti a tvoj stroganoff je vlastne to iste ako ten Bambinin recept.Ani ty to nevaris s hribami a smotanu davas len na okrasu,akurat ze krajas maso na kocky,nie na pasiky.Este som to teda na kocky nakrajane nikde nevidela,tak sa vari iba hovadzie dusene,co vlastne Stroganoff aj je,obycajne hovadzie dusene
tiginko
no @vareska123 neviem ako si si to ty prelozila, ale podla mna su cubes kocky :-) :-)....a small amount of sour cream je proste male mnozstvo smotany, ktore tam @2010 ma :-) :-). Milujem tuto stranku, lebo okrem perfektnych receptov sa aj dobre pobavim na komentaroch
pusta
@banbina1 , @vareska123 , nemôžem s vami súhlasiť. @2010 má pravdu, Stroganoff je pomerne rýchle a jednoduché jedlo, zaraduje sa medzi minútky. je to svetoznáma pochúťka. je síce pravda, že môže mať viac variant, ktoré však vznikli po mnohých rokoch odkedy bol prvýkrát uvarený originál Stroganoff. ale pri všetkej úcte, je mi to ľúto, ale tento recept so naozaj nie je recept na Stroganoff.
lusinkab
......masko nie je ako masko.......svieckova sucha???rib eye je kvalitnejsi???no som sa ale riadne nasmiala a v zahranici v obchode ti ho pokrajaju alebo ho uz kupis takto v obchode?no neviem kde v zahranici zijes ale napr. v UK potom co moja znama robila tam kde sa masa balia a mixuju a zlepuju boh vie s cim by som si take maso uz nekupila.Radsej priplatit a kupit od pana masiara kedze si nekupim maso ktore je z vrchu pekne cervene a doma ho rozbalim a spodok ma vsetky mozne farby od zelenej po modru :-( a pre tvoju predstavivost este prikladam obrazok aby si vedela odkial rib eye je
pusta
presne tak ako píše @lusinkab , pravý stroganoff sa robí z pravej sviečkovej. a nie je jedno, z akej sviečkovej a ktorej časti sviečkovej. ved ide o minútku z najkvalitnejšieho hovädzieho mäsa. odporúčam pozrieť si rp @2010 z . marca alebo rovno rp pána Charles Briere.
vareska123
tiginko zrejme ti google prelozil iba jeden recept,dobre si ma pobavil,a co tie recepty kde ani maso nejde alebo tie s mletym masom? To ti uz google neprelozil?To vsetko ludia povazuju za stroganoff no a ze by to bola minutka?Minutky su krvave steaky,Stroganoff je dusene maso ,well done.Podla mna to nieje ani nobl ani extra chutne jedlo,ak by sme tam dali kyslu kapustu tak mame segedin.Neviem co sa tu stale dohadujete o jednom pomerne odpornom jedle.Este ste nejedli nieco lepsie?
vareska123
pusta a spol,pozerate Master Chef?Tam by vam pravy stroganoff hodili o zem pretoze sa ceni inovacia a nie kopirovanie.svieckova je naozaj popularna len na Slovensku pretoze nema fat marbling,je to suche maso.Zajdite si niekedy do Argentinskej restauracie na pravy T bone steak alebo rib eye steak a potom zistite co je to dobre hovadzie maso
pusta
@vareska123 , inovované recepty sú jedna vec a tradičné či originál vec sú vec druhá. nie je možné iich zamieňať, ani zmiešavať. to je môj názor. neohovorila som tvoj recept, len som napísala, čo vlastne stroganoff je, resp. má byť.
2010
@pusta nechod do diskusie, nestracaj cas s tymto dnes registrovanym , pre mna kdo nazve ktorekolvek jedlo odporne, prvy den na Vareche ,nie je hoden komentara , nech ide pozerat dokial vidi Master Chef a zapijat Ceskym Tuzemakom...
tiginko
@vareska ja hovorim o preklade original Stroganoff, to co si kazdy urobi doma je jeho vec. Je jednoduche prevziat nazov receptu, ktory s originalom nema takmer nic spolocne, ale nie je to fer napr.voci tym, ktori hladaju jedlo pod tymto nazvom. Nabuduce skus vymysliet nieco originalnejsie a hlavne neznevazovat ludi, ich recepty a pouzite suroviny, lebo ako vidis obratilo sa to proti tebe. Ktovie ci nie si @rajnica v novom sate.....a na ten cesky Tuzemak radsej pozor!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia