Hokkaido nátierka

Autor receptu: zuzananoskova

Nátierku som robila už dávnejšie, no "oprášila" som ju pre Piatok tekvicového v Nitre a bola to veľmi dobrá voľba. Napiekla som k nej chlieb zo špaldovej múky s tekvicovými jadierkami, ďalšia výborná voľba :-)

10-15 minút
príprava
30 minút
na 175 °C

Postup

  1. Hokkaido umyjeme, prekrojíme, vydlabeme (striedku môžete dať do mrazničky a neskôr použiť na vývar, aj varené jadierka na vylupovanie sú výborné), poukladáme na plech s papierom na pečenie a dáme piecť do rúry na 175°C.
  2. Asi po 10-15 minútach vyberieme, posypeme bylinkami, prekrojeným cesnakom a jemne osolíme (ja som použila homalájsku soľ s morskými riasami). Dáme piecť ešte na asi 15 minút.
  3. Po upečení dáme z papiera všetko do nádoby a ponorným mixérom vymixujeme do želanej konzistencie. Pokiaľ chcete nátierku jemnejšiu, pri mixovaní môžete použiť z tekvicového vývaru.
  4. Po vymixovaní pridáme do nátierky vňať petržlenovú a môžete ešte aj pretlačený cesnak. Po vychladnutí dáme do chladničky odstáť, najlepšie cez noc. Podávame na doma upečenom napr. špaldovom chlebíku s tekvicovými jadierkami.
  5. Dobrú chuť :-)