Hello Kitty torta

spydigy - fotkaspydigy, 2. februára 2013
Hello Kitty torta
Foto: spydigy
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
5
80 g
120 g
6 g
Maslový krém:
500 ml
1 ks
250 g
2 ks
250 g
2 PL
Iné:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: Bielka a žĺtka rozdelíme. Najprv si vyšľahame bielka s krupicovým cukrom do peny. Potom po troškách zašľaháme, vymiešané žĺtka. Nakoniec zašľaháme hladkú múku s kypriac.práškom (ak nechcete mať bledý korpus pridajte PL kakaa, alebo iné farbivo) Zmes potom vylejem do tortovej formy, vystanú papierom na pečenie. Dáme piecť na 170-180 °C cca 25-30 min (riaďte sa svojou rúrou moja pečie úplne zle..musím v nej nechávať dlhšie veci piecť) Takto si spravám korpusov koľko potrebujem. cca jeden ma výšku 4-5cm. záleží koľko kypriac.prášku dáte.

  2. 2

    Robím dva krémy. Je taký istý ako maslový krém len tam pridám 50g kakaa

  3. 3

    Maslový krém: Mlieko cukor a vanil. cukor dáme variť. Časť mlieka si necháme na rozmiešanie zlatého klasu a polohrubej múky. Túto zmes vlejeme za stáleho miešania do vriaceho mlieka. Varíme do zhustnutia.Do ešte horúceho krému pridáme asi 1/3 tretinu masla a rozmiešame. Necháme /vychladnúť. Maslo vyšľaháme a po malých dávkach pridáme vychladnutý puding. Potom kto má rád oriešky, alebo mandle, tak ich kľudne môže pridať

  4. 4

    Keď máme vychladnuté korpusy pokvapkáme ich amaretom, potrieme džemom dáme krém a ja tam dávam ešte aj ovocie. Pridáme ďalší korpus a vrstvujeme a tvarujeme ako chceme :) Trošku krému si necháme pod poťah. Necháme stuhnúť. A potom, už len dáme marcipán a bavkáme sa :)

  5. 5

    Kolegyňa ju chcela mať ružovú a vnútri farebnú...

    Hello Kitty torta - obrázok 5
  6. 6

    tak aj tak bola :)

    Hello Kitty torta - obrázok 6

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Tvoja torta je neskutočné umelecké dielo.
Neostáva mi nič inšie iba zagratulovať
vyzerá dobre ,len prví x vidim opačný sistém miešania cesta ,lebo vetšinou bolo tak že žltka s cukrom a naposledy sneh z bielkou .... nuž čo učíme sa stále