
Udon rezance podľa Jany Jurčenko
Módna návrhárka Jana Jurčenko nám prišla uvariť chutné jedlo s kuracím mäsom a množstvom zeleniny.

Plnené cannelloni
Na oleji podusíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nastrúhanú cuketu, dusíme asi 10-15 minút. Necháme...

Chilli pesto cestoviny s cícerom, hráškom a cherry paradajkami
Na oleji v panvici opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu s nakrájanou paprikou, pridáme nasekaný cesnak.

Penne s kuracími prsami, špenátom a gorgonzolovou omáčkou
Kedysi som vídaval v marketoch toto jedlo ako mrazený polotovar a tak som si ho doma spravil....

Výborný slivkový koláč z jogurtového cesta
Veľmi jednoduchý a rýchly nekysnutý koláč so slivkami a posýpkou. Vďaka jogurtu cesto je veľmi mäkké, nadýchané a šťavnaté....

Tagliatelle s bryndzou a kuracími prsiami
Veľmi jednoduchý recept na cestoviny s bryndzou a kuracími prsami.

Cestoviny s lososom
Talianska lososová rýchlovka od Vincenza... Losos, kapary a mascarpone.

Krémové hubové cestoviny
Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme umyté a nakrájané šampiňóny, na malé...

Farfalle s tuniakom podľa Majselfa
Každý vyťažený človek určite ocení recept na rýchlu a výdatnú večeru. Jeden taký v tomto videu...

Moje slovenské rizoto
Moje lebo ho pripravujem ja a po mojom. Slovenské, lebo je zo slovenskej ryže bez talianskeho podlievania ako aj bez talianskeho parmezánu....

Goody Foody Gyros/Kebab s ryžovými rezancami
Goody Foody Gyros/Kebab s ryžovými rezancami.

Dokonale tenká pizza s bryndzou
Pizza, ako v pizzerii... Tenké cesto a chutná plnka zo slaniny, bryndze a fialovej...

Fettuccine zapečené s jadrovníkmi čerstvých paprík
Variantov prípravy jadrovníkov, alias „srdiečok“ čerstvých veľkoplodých paprík je naozaj mnoho. Ja ich úspešne používam aj vo svojej kuchyni už vyše polstoročia a vždy ma ešte napadne nová možnosť....

Kuracie ragú Bianco
... teda biele. Inšpiroval ma Gennaro Contaldo, môj obľúbený Talian. Dôvod prečo biele je...

Párance nasladko s makom a naslano s tvarohom
V tomto videu sa dozviete ako pripraviť párance, jednoduché univerzálne cestoviny, ktoré môžete podávať nasladko...

Špagety s omáčkou z lúpanej šošovice
Ľahké, jednoduché a rýchle jedlo, ktoré hravo zvládne každý.

Špagety s opečeným chlebom, slaninou a čili
Jednoduché, lacné a ešte k tomu aj dobré. Zapíjať pohárom chladeného bieleho vína, v...

Fantastické zapečené cestoviny
Veľmi jednoduché jedlo, ktoré sa hodí na obed aj na večeru. Veď nie vždy musí...

Casarecce so špargľou, s gorgonzolou a guanciale
Jeden podobný recept zo série s guanciale tu už mám, snáď to nevadí a ako inšpirácia...

Pasta all'amatriciana
Ďalší zo série receptov s guanciale (v zásade ich moc nie je, preto dávam aj tento...

Casarecce alla gricia
Absolútna rýchlovka z Lazia a ďalší zo série receptov s guanciale....

Casarecce so špargľou a s guanciale
Mám jeden pekný kus guanciale, tak som sa rozhodol skúsiť pár receptov kde má ísť guanciale. Toto je prvý z nich....

Cestoviny s brokolicou
Zasa jedna talianska inšpirácia. Takto ich robím ja, aj keď je samozrejme viacero alternatív a možností......

Cestoviny s kuracím mäsom a so zeleninou
Keďže som musel držať pečeňovú diétu, kde sa nemôže na varenie používať tuk, tak som...

Gnocchi s pestom z medvedieho cesnaku a opečenými paradajkami
V panvici na olivovom oleji opečieme rozpolené cherry paradajky, zakvapneme bielym vínom a zalejeme smotanou, ochutíme...

Cavatelli so salsicciou a rukolou
Cestovinová rýchlovka, tentokrát ako základ slúži talianska salsiccia, teda neúdená biela klobása....