Bryndzový krém s cibuľovým koláčikom
Očistenú červenú cibuľu nakrájame na 1 cm hrubé kolieska. Z cukru vytvoríme svetlý karamel, zalejeme červeným vínom...
Bryndzová panna cotta na oškvarkovom koliesku
Bryndzové halušky nás ako kulinárska ikona preslávili aj za hranicami. Začína sa nimi ochutnávanie slovenských jedál.....
Šmirkas
Chutná, zdravá náterierka vhodná nielen na desiatu. Pochádza z liptovského regiónu.
Čičmianske trhané halušky
Jednoduchý chutný recept na prípravu halušiek trochu inak. Z rozprávkovej lokality - Čičmian.
Poğaça/ Pórovo-bryndzové poača
Veľmi chutné pečivo z kysnutého cesta. Kombinácia póru a bryndze je výborná :-)
Nátierka z údeného lososa
Tento recept som našiel na zahraničnej stránke. Recept som trochu prispôsobil na slovenský spôsob.
Bryndzový posúch s kôprom
Chutný a rýchly recept na bryndzový posúch. Ja ho mám najradšej s klobáskou, kôprom a...
Nebíčkový bryndzový podplamenník
Nenáročný recept so skvelým výsledkom! Podplamenník je nadýchaný, vláčny a dobre zasýti.
Cviklové, špenátové a kurkumové roládky plnené bryndzovou nátierkou
Recept od Ivana Rusinu (www. ivanoveminutky. com)
Vrtuľky s bryndzou len tak k vínečku namiesto pagáčov
Konečne aj niečo na slano :-) Pridávam pre vás, ktorí hľadáte niečo, čím potešíte nielen...
Bryndzovník
Z času na čas na mňa na internete vyskočil nejaký recept na bryndzovník, tak som sa...
Bryndzové halušky bez lepku
Bryndzové halušky sa robia vari všade na Slovensku. To kde sú najlepšie, necháme na štamgastov,...
Demikát / bryndzová polievka
Krát, krát, na dva krát, varí mačka demikát. Jak ho varí, tak...
Kuracie závitky s bryndzou a paradajkovým ragú
Kuracie stehná vykostíme, naklepeme a osolíme.
Obložené bagetky
Keď sa nám ohlási návšteva a doma toho až tak veľa nemáme, rýchlo môžeme pripraviť akúkoľvek...
Bryndzou gratinovaná zelenina
Cudzinci spoznávajú Slovensko cez bryndzové halušky. Ikonickej lahôdke sme však dlžní väčší priestor. Dajú sa...
Bryndzové tyčinky
Veľmi chutné tyčinky, len tak na zahryznutie. Kto miluje bryndzu, tak si príde na...
Portobello huby plnené bryndzou s mangovou salsou
Prichádza sezóna májovej bryndze a tento recept je ďalšou variáciou na jej využitie. Okrem slovenskej kuchyne...
Demikát na kyslo
Trošku upravená verzia klasickej polievky. Fotka sa nepodarila, jedlo veľmi.