Foto: dorisa
Grófkin koláč som robila jedenkrát a to s ríbezľami. Dnes som upiekla s jablkami, ktoré som mala natlačené v pohári . Mne to Zobraziť celý popisGrófkin koláč som robila jedenkrát a to s ríbezľami. Dnes som upiekla s jablkami, ktoré som mala natlačené v pohári . Mne to chutí ako jablkové pité.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
150 g |
|
120 g |
|
1/2 balíčka |
|
450 g |
|
4 ks |
|
Plnka: | |
1 700ml pohár strúhané |
|
2 balíčky |
|
2 PL |
|
2 hrste |
|
sneh zo 4 ks |
|
Postup
-
1
Heru, žĺtka a práškový cukor vymiešame elektrickým šľahačom. Pridáme múku spolu s kypriacim práškom. Prenesieme na dosku a vypracujeme cesto. Z neho si tak 1/4-1/3 oddelíme a dáme do mrazničky. Ostatné cesto dáme na cca 1 hodinu do chladničky. Potom rozohrejeme rúru, vyberieme cesto z chladničky a vyvaľkáme ho na veľkosť plechu-25x35cm. Na cesto navrstvíme strúhané jablká, ktoré sme osladili cukrom a škoricovým cukrom. Jablkovú plnku zarovnáme. Potom z bielkov ušľaháme sneh, ktorý dáme na jablkovú plnku. Pridala som aj hrozienka. . Z mrazničky vyberieme odložený kus cesta a na veľkých okách strúhadla cesto nastrúhame na vrch koláča. Takto upravený koláč dáme piecť do rúry na 180 stupňov cca 30-35 minút.
-
2
Koláč po upečení.
-
3
Po rozkrájaní podávame. DOBRÚ CHUŤ.
Diskusia k receptu