Grilovaný karfiol marinovaný v teriyaki omáčke
Michal Konrád
šéfkuchár, 16. mája 2023
šéfkuchár, 16. mája 2023

Foto: Archív Michala Konráda
4
porcie
porcie
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Karfiol umyjeme pod studenou tečúcou vodou. Nakrájame na väčšie kusy, obvaríme vo vriacej vode pár minút, mal by byť uvarený tak na polovicu. Po uvarení ho schladíme.
- 2
Schladený karfiol marinujeme v zredukovanej teriyaki omáčke a pred podávaním ho ugrilujeme alebo opečieme.
- 3
Servírujeme s grilovanou nori riasou, posypané drvenými arašidmi, zeleným čili a pokvapkané limetkovou šťavou.
- 4
Pozn.: Nori riasy aj teriyaki omáčku dostať kúpiť v supermarketoch v regáloch s ázijskou kuchyňou, v ázijských obchodoch, prípadne v e-shopoch.
Tiež karfiol:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu