Grilovaný hermelín

figovnik - bez fotkyfigovnik, 30. mája 2013
Grilovaný hermelín
Foto: figovnik

Rýchle a chutné jedlo – napríklad na obed.

3 minút
príprava
15-20 minút
na 200 °C

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Potrebujeme : 1 hermelín , zeleninu podľa vlastného výberu, olivový olej, soľ, čierne korenie, poprípade pečivo – kto má chuť. Postup: Veľmi jednoduché. Zapneme si trúbu na približne 190-200 °C – kto má akú trúbu. Zatiaľ kým sa zahrieva, vybalíme si hermelín, z oboch strán polejeme a rozotrieme na ňom trošku olivového oleja, okoreníme, prípadne nasolíme (ja veľmi neľúbim soliť ) alebo pridáme trošku chilli korenia – kto ako ľúbi. Zabalíme naspäť do obalu v ktorom bol a položíme ho na mriežky v trúbe, alebo na plech. Kým sa pečie, pripravíme si zeleninku, buď na panvici, alebo na surovo naozaj každý podľa svojej chuti. Ja som si dala baklažán, cherry paradajky a cesnak. Približne za 10 min. ho vyberieme, otvoríme a môžme papať. Ja ho podávam s brusnicami – pretože hermelín a brusnice sú dokopy proste úúúžasnééé… mňami. Prajem dobrú chuť…

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
pozname, robime :) kludne aj na panvici, ochuteny podla seba, koreenie, chilli, bylinky, pokvapkany olivovym olejom.. moji to maju radi, ako alternativu k vyprazanemu syru,, a ovela chutnejsiu a zdravsiu, pekne :)
Týmto grilovaným hermelínom, vždy zahájim pobyt na chalupe...ideme do jedného domáceho mlyna, to je u nich špecialita... hermelín ,hranolky,brusnice a borovička...už sa teším na budúci týždeň :-)

Pridaj komentár k receptu: