Grilovaná treska s malinovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Tresku si nakrájame na menšie kúsky. Na každú porciu rátame s tromi kúskami ryby, takže vždy na jednom kúsku necháme kožu a zvyšné dva kúsky obalíme v sezame. Dochutíme soľou a korením. Kúsky ryby opekáme na oleji z oboch strán asi 3 minúty (podľa výšky filety).
  2. Maliny rozmixujeme, prepasírujeme a dochutíme soľou, čiernym korením a olivovým olejom. Cuketu nakrájame na tenké rezančeky, ktoré sprudka orestujeme na olivovom oleji a dochutíme soľou a čiernym korením.
  3. Náš tip: Sezam vyložene prospieva zdraviu - očiam, koži, nechtom i vlasom. Obsahuje veľa bielkovín (21-30 %), asi 14 % sacharidov, veľa minerálov, hlavne fosforu, draslíka, horčíka a vápnika (niekoľkonásobne viac ako mlieko), železo, meď, mangán a iné.