Gratinovaný karfiol

Autor receptu: oco

Gratinovanie je...?Rúru zohrejeme na potrebnú teplotu a potom prepneme tak,aby hrial len vrch.Je nutné rúru predhriať.

4
porcie
15 minút
príprava
30/15 minút
na 200 °C

Postup

  1. Karfiol krátko povaríme v osolenej vode.Vyberieme necháme odkvapkať,rozoberieme na ružičky.Zemiaky dobre umyjeme ,nešúpeme nakrájame na kolieska.
  2. V hrnci /ktorý môže ísť do rúry /na oleji opečieme zemiaky, osolíme soľou a vegetou pridáme karfiol podlejeme trochou vody z varenia karfiolu,dusíme pokiaľ zemiaky niesu tak akurát mäkke.
  3. Medzi tým 200 ml.vody zmiešame s 1 lyžicou solamylu.Uvedieme do varu,pridáme syr,dobre zamiešame aby sa syr rozpustil,dochutíme muškátovým kvetom.
  4. Do zemiakov s karfiolom nasypeme hrášok alebo kukuricu,zalejeme omáčkou.Na vrch poukladáme anglickú slaninku a zapekáme 15 minút v horúcej rúre len zhora.