Gratinovaný karfiol
Autor receptu: oco
Gratinovanie je...?Rúru zohrejeme na potrebnú teplotu a potom prepneme tak,aby hrial len vrch.Je nutné rúru predhriať.
4 porcie |
15 minút príprava |
30/15 minút na 200 °C |
Postup
- Karfiol krátko povaríme v osolenej vode.Vyberieme necháme odkvapkať,rozoberieme na ružičky.Zemiaky dobre umyjeme ,nešúpeme nakrájame na kolieska.
- V hrnci /ktorý môže ísť do rúry /na oleji opečieme zemiaky, osolíme soľou a vegetou pridáme karfiol podlejeme trochou vody z varenia karfiolu,dusíme pokiaľ zemiaky niesu tak akurát mäkke.
- Medzi tým 200 ml.vody zmiešame s 1 lyžicou solamylu.Uvedieme do varu,pridáme syr,dobre zamiešame aby sa syr rozpustil,dochutíme muškátovým kvetom.
- Do zemiakov s karfiolom nasypeme hrášok alebo kukuricu,zalejeme omáčkou.Na vrch poukladáme anglickú slaninku a zapekáme 15 minút v horúcej rúre len zhora.