Gaštanové srdiečka
Autor receptu: danda3
Tenro recept som našla v Extra prílohe Nového času pre ženy 2009 a prvýkrát som ho vyskúšala minulý rok, keďže som fotopostup z PC vymazala, dnes som nafotila a vkladám pre vianočnú inšpiráciu, sú veľmi jednoduché na prípravu a chuťovo nemajú chybu.
15 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup
- Z múky (minulý rok som dala pšeničnú celozrnnú, ale kľudne môže byť aj hladká klasická), cukru, pudingového prášku, soli, vajec, masla a gaštanového pyré vypracujeme cesto.
- Dáme ho aspoň na hodinku odležať, ja som ho nechala celú noc, pretože som si zarábala aj iné cestá a nedávam ho do chladničky, nechávam ho v kuchyni.
- Potom cesto vyvaľkáme na hrúbku 0,8 cm a vykrajujeme srdiečka alebo iné tvary.
- Ja som povykrajovala aj stred, ale samozrejme, môžu ostať celé. Dáme na papier na pečenie a
- pri 180°Celzia pečieme cca 10 minút, nesmú byť veľmi zhednuté. Z tejto dávky mi vyšli tri plechy.
- Horúce ich buď obalíme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým alebo natrieme čokoládovou polevou a ozdobíme. Ale priznám sa, že tie ozdoby trošku škrípali pod zubami, s tým cukrom to úplne stačí.
- Hotovo.
- Ak ich vyvaľkáte na tenšie, môžu sa pospájať nutelou a vrch pofŕkať čokoládou.