Gaštanové maškrtky

glosterka - fotkaglosterka, 30. augusta 2010
Gaštanové maškrtky
Foto: glosterka

Ak máte chuť na niečo sladké, jemné a lahodné, vyskúšajte tieto "gaštanky". Na svoje si prídu vaše maškrtné jazýčky, potešíte nimi hlavne detičky, ale Zobraziť celý popisAk máte chuť na niečo sladké, jemné a lahodné, vyskúšajte tieto "gaštanky". Na svoje si prídu vaše maškrtné jazýčky, potešíte nimi hlavne detičky, ale aj návštevu. Mali by vydržať dlho v chladničke, ale uvidíte ako sa za nimi zapráši... :-)

36-60
porcií
35 minút
príprava

Suroviny

150 g
150 g
100 g
250 g




Postup

  1. 1

    Zmäknutý margarín a práškový cukor vymiešame do peny. Dáme pozor, aby sme margarín šľahaním nepremiešali, inak sa prehreje a hmota potom nebude mať správnu konzistenciu! Pridáme pomleté alebo najemno nastrúhané piškóty a rozmrazené zmäknuté gaštanové pyré. Namiesto piškót môžme použiť napr. biele Bebe keksy, Alberty a pod.

  2. 2

    Zo surovín vypracujeme hmotu, ktorú rozvaľkáme do tvaru valčeka. Ja som tento valček urobila tak, že hmotu som si vložila na väčší mikroténový sáčok a v ňom som ho ručne vytvarovala, vyvaľkala. Valček rozkrájame na menšie valčeky (kúsky), z nich urobíme šúľočky alebo guľôčky. Dáme ich na 30 minút stuhnúť do chladničky. Gaštanová hmota sa pri tvarovaní trochu lepí na prsty, ale to nech vás neodrádza. Je to normálne. O to viac potom oceníte túto delikatesku.

  3. 3

    Nakoniec ich obalíme v kakau alebo Granku a dáme stuhnúť do druhého dňa do chladničky, t.j. tuhnutie cca 10-12 hodín. Naše "gaštanky" môžme potiahnúť aj čokoládovou polevou. Dobrú chuť. :-)

Diskusia k receptu

alexdidi
Gaštanové pochúťky mám veľmi rada, teda páči sa mi tvoj recept, ale nemám rada rastlinné maslá bez pečenia. Snáď by som mohla použiť aj klasické kravské maslo, čo myslíš?
glosterka
@alexdidi , kľudne môžte tento rastlinný margarín nahradiť klasickým kravským maslom. Určite budú mať "gaštanky" vďaka masielku lahodnejšiu chuť. Ja kravské maslo nemôžem, pretože mám silnú intoleranciu laktózy a alergiu na BKM. Ešteže môžem niektoré margarínové tuky...
cechova
Ak nemáte jedlé gaštany, možete gaštany nahradiť pýré z fazule PAPUČKA, po uvarení ju stačí dvakrát zomlieť alebo dobre rozmixovať.Nepoznáte rozdiel a naviac to bude netradičný mls....
stefani11
Gaštanové pyre mrazené mám,tak to môžem vyskúšať.Ďakujem za recept.Ukladám do KK.
glosterka
Milá Halina, aj ja ich milujem... To gaštanové pyré sa dá aj samé papať... Je tam rumová a vanilková aróma... mňam...
sonka1307
ja tam pridávam i lyžičku malinového sirupu... mňamka... práve ich papám
ailuj82
práve som dorobila, len neviem, či stihnú stuhnúť :). Robila som guličky a vobec sa nelepili.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia