Gaštanové maškrtky

Autor receptu: glosterka

Ak máte chuť na niečo sladké, jemné a lahodné, vyskúšajte tieto "gaštanky". Na svoje si prídu vaše maškrtné jazýčky, potešíte nimi hlavne detičky, ale aj návštevu. Mali by vydržať dlho v chladničke, ale uvidíte ako sa za nimi zapráši... :-)

36-60
porcií
35 minút
príprava

Postup

  1. Zmäknutý margarín a práškový cukor vymiešame do peny. Dáme pozor, aby sme margarín šľahaním nepremiešali, inak sa prehreje a hmota potom nebude mať správnu konzistenciu! Pridáme pomleté alebo najemno nastrúhané piškóty a rozmrazené zmäknuté gaštanové pyré. Namiesto piškót môžme použiť napr. biele Bebe keksy, Alberty a pod.
  2. Zo surovín vypracujeme hmotu, ktorú rozvaľkáme do tvaru valčeka. Ja som tento valček urobila tak, že hmotu som si vložila na väčší mikroténový sáčok a v ňom som ho ručne vytvarovala, vyvaľkala. Valček rozkrájame na menšie valčeky (kúsky), z nich urobíme šúľočky alebo guľôčky. Dáme ich na 30 minút stuhnúť do chladničky. Gaštanová hmota sa pri tvarovaní trochu lepí na prsty, ale to nech vás neodrádza. Je to normálne. O to viac potom oceníte túto delikatesku.
  3. Nakoniec ich obalíme v kakau alebo Granku a dáme stuhnúť do druhého dňa do chladničky, t.j. tuhnutie cca 10-12 hodín. Naše "gaštanky" môžme potiahnúť aj čokoládovou polevou. Dobrú chuť. :-)