Gaštanové bomby

Autor receptu: alex100

Tento super recept mám od svojej mami. Keď manželka ponúkla s týmto zákuskom návštevu tak sa ozval výkrik " To je bomba". Ale názov takto nevznikol, ten vznikol omnoho dávnejšie, keď som bol chlapec a tieto bomby sme mali na vianoce. Je to podľa mňa jeden z najlepších zákuskov aký som jedol. Ale to uvidíte sami ak si ho spravíte a ochutnáte.

50
porcií
90 minút
príprava

Postup

  1. Palmarín vymiešame s cukrom, pridáme rum, veľký balík postrúhaných piškótov, a gaštanové pyré. Vymiešame cesto.
  2. Takto by malo vyzerať hotové cesto.
  3. Z cesta si spravíme guľku aci ta o priemere 3 cm. a do guľku spravíme otvor. Je na to prípravok a mám ho ale lepšia sa mi to robí prstom. Hlavne je to rýchlejšie.
  4. Do vytvoreného otvoru nalejeme vaječný likér. Odporúčam kvalitnejší. ja používam Advocaat. Ale treba dať pozor a naliať len tak do dvoch tretín aby sa bez problémov dal štoplík.
  5. Ako som už povedal zaštopľujeme piškótom. Oblúkom do vnútra .
  6. Hotové bomby ešte na záver namočíme do rozpustenej čokolády a dáme vychladnúť
  7. Takto vyzerajú po namočení v čokoláde. Kto chce môže namočiť aj dva krát.