Gaštanové bomby
Autor receptu: alex100
Tento super recept mám od svojej mami. Keď manželka ponúkla s týmto zákuskom
návštevu tak sa ozval výkrik " To je bomba". Ale názov takto nevznikol, ten vznikol
omnoho dávnejšie, keď som bol chlapec a tieto bomby sme mali na vianoce. Je to
podľa mňa jeden z najlepších zákuskov aký som jedol. Ale to uvidíte sami ak si ho
spravíte a ochutnáte.
50 porcií |
90 minút príprava |
Postup
- Palmarín vymiešame s cukrom, pridáme rum, veľký balík postrúhaných piškótov, a gaštanové pyré. Vymiešame cesto.
- Takto by malo vyzerať hotové cesto.
- Z cesta si spravíme guľku aci ta o priemere 3 cm. a do guľku spravíme otvor. Je na to prípravok a mám ho ale lepšia sa mi to robí prstom. Hlavne je to rýchlejšie.
- Do vytvoreného otvoru nalejeme vaječný likér. Odporúčam kvalitnejší. ja používam Advocaat. Ale treba dať pozor a naliať len tak do dvoch tretín aby sa bez problémov dal štoplík.
- Ako som už povedal zaštopľujeme piškótom. Oblúkom do vnútra .
- Hotové bomby ešte na záver namočíme do rozpustenej čokolády a dáme vychladnúť
- Takto vyzerajú po namočení v čokoláde. Kto chce môže namočiť aj dva krát.