Foto: martdekor
Tento skvelý recept mám od mojej priateľky a stal sa súčasťou Našej rodiny. Robievam ho pri slávnostných príležitostiach, ako oslava narodenín, výročia a podobne. Zobraziť celý popisTento skvelý recept mám od mojej priateľky a stal sa súčasťou Našej rodiny. Robievam ho pri slávnostných príležitostiach, ako oslava narodenín, výročia a podobne. A bez neho si moja rodina už ani nevieme predstaviť slávnostný stôl.
príprava
na 180 °C
Suroviny
4 ks |
|
6 PL |
|
6 PL |
|
1 dcl |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
100 g |
|
4 PL |
|
250 g |
|
1 ks |
|
2,5 dcl |
|
Šlahačka: | |
4 PL |
|
3 dcl |
|
2 bal. |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej, kakao, múku a prášok do pečiva. Vymiešané cesto vylejeme na plech pokrytý papierom na pečenie a pečieme cca 20min.
- 2
Z mlieka a zlatého klasu uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť.
- 3
Zvlášť vymiešame heru, cukor a gaštanové pyré.Spojíme s pudingom a premiešame tak, aby plnka nemala hrudky.Hotový krém natrieme na vychladnutý korpus.
- 4
Kryštálový cukor upálime na karamel, zalejeme mliekom,povaríme a necháme vychladnúť. Dáme do chladničky, aby Nám neskôr šľahačka dobre stuhla pri šľahaní. Keď je zkaramelizované mlieko dostatočne studené tak ho zmiešame so šľahačkami a stužovačom a do tuha ho vyšľaháme. Hotovou šľahačkou potrieme rovnomerne zákusok a ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Môžte ho posypať kakaom, ja ho zvyknem ozdobiť postrúhanou čokoládou v kombinácii mliečnej a bielej čokolády.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu