Gaštanová torta

martdekor - bez fotkymartdekor, 22. júla 2014
Gaštanová torta
Foto: martdekor

Tento skvelý recept mám od mojej priateľky a stal sa súčasťou Našej rodiny. Robievam ho pri slávnostných príležitostiach, ako oslava narodenín, výročia a podobne. Zobraziť celý popisTento skvelý recept mám od mojej priateľky a stal sa súčasťou Našej rodiny. Robievam ho pri slávnostných príležitostiach, ako oslava narodenín, výročia a podobne. A bez neho si moja rodina už ani nevieme predstaviť slávnostný stôl.

10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
6 PL
6 PL
1 dcl
1 PL
1 ks
Plnka:
100 g
4 PL
250 g
1 ks
2,5 dcl
Šlahačka:
4 PL
3 dcl
2 bal.
1 ks




Postup

  1. 1

    Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej, kakao, múku a prášok do pečiva. Vymiešané cesto vylejeme na plech pokrytý papierom na pečenie a pečieme cca 20min.

  2. 2

    Z mlieka a zlatého klasu uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Zvlášť vymiešame heru, cukor a gaštanové pyré.Spojíme s pudingom a premiešame tak, aby plnka nemala hrudky.Hotový krém natrieme na vychladnutý korpus.

  4. 4

    Kryštálový cukor upálime na karamel, zalejeme mliekom,povaríme a necháme vychladnúť. Dáme do chladničky, aby Nám neskôr šľahačka dobre stuhla pri šľahaní. Keď je zkaramelizované mlieko dostatočne studené tak ho zmiešame so šľahačkami a stužovačom a do tuha ho vyšľaháme. Hotovou šľahačkou potrieme rovnomerne zákusok a ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Môžte ho posypať kakaom, ja ho zvyknem ozdobiť postrúhanou čokoládou v kombinácii mliečnej a bielej čokolády.

Diskusia k receptu

brambora
pekna torticka, vyskusam. len mi nie je jasne to kakao v ceste. lebo cesto podla obrazka je blede, tak neviem kde je to kakao!?
martdekor
Ja dávam iba 1 PL kakaa a cesto nie je potom také tmavé, ale je bledšie. Samozrejme, že si to môžeš upraviť a pridať viac kakaa, keď chceš silnejší efekt a mať tmavšie cesto. Je to skvelý a veľmi chutný zákusok pre ľudí, čo milujú sladké:)
gitka61
Vyborny recept ja robievam len klasicke piskotove cesto bez kakaa a do kremu vzdy davam maslo a heru pol a pol tak je ten krem chutovo lepsin na velku oslavu robievam tortu z nazvom terka je to dost pracna torta a obrovska orechova z. 24 vajec ale lutujem ze ju sem neviem dat
evanaaa
Keďže všetko gaštanové ( orechové, kávové, ap.) mám rada, zapáčila sa mi aj táto torta, hlavne pre gaštanovú plnku, takže si ju uložím - zatiaľ.
evanaaa
@gitka61 , nie je to až taký problém sem pridať recept, ak chceš, určite ti ochotne poradia, alebo skúšaj sama, prídeš na to, stačí kliknúť hore na: Pridaj niečo, vyber si, čo chceš , samo sa ti to tam núka a postupne ťa bude navádzať na správny postup titulkami. Tak sa ti podarí dať sem aj tvoju slávnostnú tortu, nie je to až taká veda.
renatenka
Nieco fantasticke , ja som sa ani s tou slahackou nehrala , normalne som uslahala slahacku na slahanie . Presne som vedela ze to hned bude fuc. Aj tak bolo. Naozaj perfektny a jednoduchy recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia