Gaštanová torta

Autor receptu: martdekor

Tento skvelý recept mám od mojej priateľky a stal sa súčasťou Našej rodiny. Robievam ho pri slávnostných príležitostiach, ako oslava narodenín, výročia a podobne. A bez neho si moja rodina už ani nevieme predstaviť slávnostný stôl.

10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej, kakao, múku a prášok do pečiva. Vymiešané cesto vylejeme na plech pokrytý papierom na pečenie a pečieme cca 20min.
  2. Z mlieka a zlatého klasu uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť.
  3. Zvlášť vymiešame heru, cukor a gaštanové pyré.Spojíme s pudingom a premiešame tak, aby plnka nemala hrudky.Hotový krém natrieme na vychladnutý korpus.
  4. Kryštálový cukor upálime na karamel, zalejeme mliekom,povaríme a necháme vychladnúť. Dáme do chladničky, aby Nám neskôr šľahačka dobre stuhla pri šľahaní. Keď je zkaramelizované mlieko dostatočne studené tak ho zmiešame so šľahačkami a stužovačom a do tuha ho vyšľaháme. Hotovou šľahačkou potrieme rovnomerne zákusok a ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Môžte ho posypať kakaom, ja ho zvyknem ozdobiť postrúhanou čokoládou v kombinácii mliečnej a bielej čokolády.