Gaštanová torta
Autor receptu: martdekor
Tento skvelý recept mám od mojej priateľky a stal sa súčasťou Našej rodiny. Robievam ho pri slávnostných príležitostiach, ako oslava narodenín, výročia a podobne. A bez neho si moja rodina už ani nevieme predstaviť slávnostný stôl.
10 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej, kakao, múku a prášok do pečiva. Vymiešané cesto vylejeme na plech pokrytý papierom na pečenie a pečieme cca 20min.
- Z mlieka a zlatého klasu uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť.
- Zvlášť vymiešame heru, cukor a gaštanové pyré.Spojíme s pudingom a premiešame tak, aby plnka nemala hrudky.Hotový krém natrieme na vychladnutý korpus.
- Kryštálový cukor upálime na karamel, zalejeme mliekom,povaríme a necháme vychladnúť. Dáme do chladničky, aby Nám neskôr šľahačka dobre stuhla pri šľahaní. Keď je zkaramelizované mlieko dostatočne studené tak ho zmiešame so šľahačkami a stužovačom a do tuha ho vyšľaháme. Hotovou šľahačkou potrieme rovnomerne zákusok a ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Môžte ho posypať kakaom, ja ho zvyknem ozdobiť postrúhanou čokoládou v kombinácii mliečnej a bielej čokolády.