Gaštanová torta so šľahačkou

bambuch - fotkabambuch, 20. januára 2013
Gaštanová torta so šľahačkou
Foto: bambuch

Dnes som upiekla môjmu zaťkovi k narodeninkám...možno aj Varecháčom bude chutiť.

12
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
6 ks
80 g
100 g
50 g
80 g
Plnka:
400 ml
2 ks
89 g nastrúhané




Postup

  1. 1

    KORPUS: Gaštanové pyré vymiešame so žĺtkami a práškovým cukrom.Pridáme strúhanku a pomleté orechy.Zľahka primiešame dotuha vyšľahaný sneh s kryštálovým cukrom.Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy.Vo vyhriatej rúre upečieme pri 160 st.c.

  2. 2

    PLNKA : Šľahačku vyšľaháme dotuha spolu so stužovačom.

  3. 3

    Vychladnutý korpus prekrojíme na dva pláty.Prvý potrieme polovicou vyšľahanej šľahačky,položíme naň druhý plát tortového korpusu,potrieme zvyškom šľahačky aj celý tortový korpus.Na ozdobu nastrúhame zvyšok gaštanového pyré /80 g/.Boky gaštanovej torty môžeme ozdobiť mandľovými lupienkami.DOBRÚ CHUŤ !

Diskusia k receptu

eelvie
milujem gaštanové veci.... :) ukladám do KK a určite vyskúšam... :)
janara
mám rada gaštanové koláčiky, ja pečiem tortu gaštanovú bez múky aj bez cukru, je super :)
stacy77777
zaujímavé cesto,nikdy som nič také neskúšala,ukladám si,páči sa mi recept
helca103
tá chuť musí byť fantastická, všetko gaštanové je super




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia