Foto: bambuch
Dnes som upiekla môjmu zaťkovi k narodeninkám...možno aj Varecháčom bude chutiť.
porcií
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
KORPUS: Gaštanové pyré vymiešame so žĺtkami a práškovým cukrom.Pridáme strúhanku a pomleté orechy.Zľahka primiešame dotuha vyšľahaný sneh s kryštálovým cukrom.Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy.Vo vyhriatej rúre upečieme pri 160 st.c.
- 2
PLNKA : Šľahačku vyšľaháme dotuha spolu so stužovačom.
- 3
Vychladnutý korpus prekrojíme na dva pláty.Prvý potrieme polovicou vyšľahanej šľahačky,položíme naň druhý plát tortového korpusu,potrieme zvyškom šľahačky aj celý tortový korpus.Na ozdobu nastrúhame zvyšok gaštanového pyré /80 g/.Boky gaštanovej torty môžeme ozdobiť mandľovými lupienkami.DOBRÚ CHUŤ !
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu