Gaštanová torta so šľahačkou

Autor receptu: bambuch

Dnes som upiekla môjmu zaťkovi k narodeninkám...možno aj Varecháčom bude chutiť.

12
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Postup

  1. KORPUS: Gaštanové pyré vymiešame so žĺtkami a práškovým cukrom.Pridáme strúhanku a pomleté orechy.Zľahka primiešame dotuha vyšľahaný sneh s kryštálovým cukrom.Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy.Vo vyhriatej rúre upečieme pri 160 st.c.
  2. PLNKA : Šľahačku vyšľaháme dotuha spolu so stužovačom.
  3. Vychladnutý korpus prekrojíme na dva pláty.Prvý potrieme polovicou vyšľahanej šľahačky,položíme naň druhý plát tortového korpusu,potrieme zvyškom šľahačky aj celý tortový korpus.Na ozdobu nastrúhame zvyšok gaštanového pyré /80 g/.Boky gaštanovej torty môžeme ozdobiť mandľovými lupienkami.DOBRÚ CHUŤ !