Gaštanová torta so šľahačkou
Autor receptu: bambuch
Dnes som upiekla môjmu zaťkovi k narodeninkám...možno aj Varecháčom bude chutiť.
12 porcií |
60 minút príprava |
30 minút na 160 °C |
Postup
- KORPUS: Gaštanové pyré vymiešame so žĺtkami a práškovým cukrom.Pridáme strúhanku a pomleté orechy.Zľahka primiešame dotuha vyšľahaný sneh s kryštálovým cukrom.Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy.Vo vyhriatej rúre upečieme pri 160 st.c.
- PLNKA : Šľahačku vyšľaháme dotuha spolu so stužovačom.
- Vychladnutý korpus prekrojíme na dva pláty.Prvý potrieme polovicou vyšľahanej šľahačky,položíme naň druhý plát tortového korpusu,potrieme zvyškom šľahačky aj celý tortový korpus.Na ozdobu nastrúhame zvyšok gaštanového pyré /80 g/.Boky gaštanovej torty môžeme ozdobiť mandľovými lupienkami.DOBRÚ CHUŤ !