Foto: marianna76
Tak tento názov frittata sa mi páči oveľa viac ako omeleta... a aj mi lepšie chutila... Mám ešte v záhradke čerstvý špenát, tak Zobraziť celý popisTak tento názov frittata sa mi páči oveľa viac ako omeleta... a aj mi lepšie chutila... Mám ešte v záhradke čerstvý špenát, tak škoda ho nevyužiť. Jedlo je ľahké aj na prípravu, aj na jedenie.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji som krátko opražila dva strúčiky na drobno nakrájaného cesnaku. Pridala umytý novozélandský špenát, jemne posolila. Dusila chvíľku, možno dve minutky...
-
2
Vajíčka som rozbila do pohárika, osolila, rozmiešala. Môže sa trošku vody pridať.
-
3
Vajíčkom zalejeme udusený špenát, tak aby bolo aj na ňom aj okolo ... Vajíčok môžte dať podľa chuti. Môže si to i premiešavať a budete mať praženicu... Ja som mala chuť na túto placku.
-
4
Nechala som stuhnúť... asi tak tri minutky, lebo špenátu bolo viac, tak aby sa to vajíčko prehrialo poriadne. Ku koncu som ma 20 sekúnd obrátila na druhú stranu. Aj dlhšie môžete... podľa chuti. Hodia sa aj rajčiny, ale nemala som, tak som si pomohla kečupom. Špenát je zdravý a raz za čas ho potrebujeme.
- 5
Obsahuje vitamíny A, B, C, E a K; draslík, horčík, vápnik, zinok, železo. Pomáha od únavy a stresu, posilňuje imunitu. Pozor, kyselina šťavelová v špenáte môže podporiť rast obličkových a močových kameňov. Špenát sa neodporúča konzumovať ani ľuďom, ktorí majú dnu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 5
a áno @alena45 alenka, domáce ... naše, ešte sú malinké...