Francúzsky jahodový dezert

Ádám Soós
šéfcukrár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 15. júna 2014
Francúzsky jahodový dezert
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
20
porcií
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
250 g
100 g
400 g
200 g
50 g
8 g




Postup

  1. 1

    Mlieko spolu s cukrom, vanilkou, žĺtkami a krémovým práškom zohrejeme a uvaríme ako puding.

  2. 2

    Želatínu najskôr namočíme do vody, neskôr ju pridáme k pudingu, necháme vychladnúť a zmiešame s našľahanou smotanou.

  3. 3

    Na plech uložíme piškótový plát a natrieme ho jahodovým džemom. Poukladáme naň očistené jahody, nalejeme vanilkový krém, zakryjeme druhým piškótovým plátom a dáme do chladničky stuhnúť. Pred servírovaním ozdobíme povrch červenou polevou a čerstvým ovocím.

Diskusia k receptu

jeka
"Excelent "zákusok,na reze vyzerá krásne,jahody môžem tak si ho ukladám.
amilka2
Take tenke piškotove cesto..to asi nezvladnem.Hotove umelecke dielo, profik sa nezapre.
ivav
aj dnes som si rezy musela pozrieť... nemám slov.... sú urobené podľa šablóny?...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia