Foto: izabella929
Práve som zohnala všetky suroviny na vynikajúce francúzske zemiaky.Je to stará klasika, ale s malým vylepšením to vyzerá ako zákusok..
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
pripravila som si suroviny..Zemiaky som uvarila v šupke v osolenej vode.4 vajíčka som tiež uvarila a ošúpala.Slaninku som pokrájala na pásiky a klobásku na kolieska..
-
2
Plech som vymazala olejom a vysypala strúhankou..na spodok plechu som uložila ako prvú vrstvu pokrájané zemiaky..
-
3
Na zemiaky som uložila pokrájané vajíčka..
-
4
Na vajíčka som uložila pokrájanú neúdenú domácu klobásku...
-
5
Do panvice som dala pokrájanú anglickú slaninu a upiekla som ju chvíľku, aby nestvrdla..
-
6
Upečená slaninka..
-
7
Do slaninky som rozbila 4 vajíčka a rýchle som to premiešala.Plyn som stiahla na minimum.
-
8
Do vajec som priliala 3 dl smotany a vymiešala som tekutú praženicu...
-
9
Túto praženicu som potom rozdelila na 2 polovice..polovicu dám na klobásku a druhú polovicu použijem na vrch..
-
10
Na klobásku som vyliala polovicu tekutek praženice, tak aby sa všade ušlo a zalialo medzery...
-
11
Praženicu som zakryla pokrájanou strojovou šunkou...
-
12
Na šunku som rozložila strúhaný údený syr..
-
13
Na syr som uložila druhú polovicu pokrájaných zemiakov...na zemiaky som uložila druhú polovicu praženice so smotanou , posypala strúhaným syrom. Trúbu som rozohriala na 200st. a piekla sa 20 minút.
-
14
Zapečené francúzsle zemiaky..výhodou tohto receptu mje to, že sa dá pekne pokrájať, ako rezy...buď na kocky, alebo obdlžniky...ozdobne pôsobia aj na tvar trojuholníkov..prajem dobrú chuť.
Diskusia k receptu