Francúzske zemiaky trošku inak (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Práve som zohnala všetky suroviny na vynikajúce francúzske zemiaky.Je to stará klasika,
ale s malým vylepšením to vyzerá ako zákusok..
4 porcie |
30 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- pripravila som si suroviny..Zemiaky som uvarila v šupke v osolenej vode.4 vajíčka som tiež uvarila a ošúpala.Slaninku som pokrájala na pásiky a klobásku na kolieska..
- Plech som vymazala olejom a vysypala strúhankou..na spodok plechu som uložila ako prvú vrstvu pokrájané zemiaky..
- Na zemiaky som uložila pokrájané vajíčka..
- Na vajíčka som uložila pokrájanú neúdenú domácu klobásku...
- Do panvice som dala pokrájanú anglickú slaninu a upiekla som ju chvíľku, aby nestvrdla..
- Upečená slaninka..
- Do slaninky som rozbila 4 vajíčka a rýchle som to premiešala.Plyn som stiahla na minimum.
- Do vajec som priliala 3 dl smotany a vymiešala som tekutú praženicu...
- Túto praženicu som potom rozdelila na 2 polovice..polovicu dám na klobásku a druhú polovicu použijem na vrch..
- Na klobásku som vyliala polovicu tekutek praženice, tak aby sa všade ušlo a zalialo medzery...
- Praženicu som zakryla pokrájanou strojovou šunkou...
- Na šunku som rozložila strúhaný údený syr..
- Na syr som uložila druhú polovicu pokrájaných zemiakov...na zemiaky som uložila druhú polovicu praženice so smotanou , posypala strúhaným syrom. Trúbu som rozohriala na 200st. a piekla sa 20 minút.
- Zapečené francúzsle zemiaky..výhodou tohto receptu mje to, že sa dá pekne pokrájať, ako rezy...buď na kocky, alebo obdlžniky...ozdobne pôsobia aj na tvar trojuholníkov..prajem dobrú chuť.