Francúzske zemiaky trošku inak (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Práve som zohnala všetky suroviny na vynikajúce francúzske zemiaky.Je to stará klasika, ale s malým vylepšením to vyzerá ako zákusok..

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Postup

  1. pripravila som si suroviny..Zemiaky som uvarila v šupke v osolenej vode.4 vajíčka som tiež uvarila a ošúpala.Slaninku som pokrájala na pásiky a klobásku na kolieska..
  2. Plech som vymazala olejom a vysypala strúhankou..na spodok plechu som uložila ako prvú vrstvu pokrájané zemiaky..
  3. Na zemiaky som uložila pokrájané vajíčka..
  4. Na vajíčka som uložila pokrájanú neúdenú domácu klobásku...
  5. Do panvice som dala pokrájanú anglickú slaninu a upiekla som ju chvíľku, aby nestvrdla..
  6. Upečená slaninka..
  7. Do slaninky som rozbila 4 vajíčka a rýchle som to premiešala.Plyn som stiahla na minimum.
  8. Do vajec som priliala 3 dl smotany a vymiešala som tekutú praženicu...
  9. Túto praženicu som potom rozdelila na 2 polovice..polovicu dám na klobásku a druhú polovicu použijem na vrch..
  10. Na klobásku som vyliala polovicu tekutek praženice, tak aby sa všade ušlo a zalialo medzery...
  11. Praženicu som zakryla pokrájanou strojovou šunkou...
  12. Na šunku som rozložila strúhaný údený syr..
  13. Na syr som uložila druhú polovicu pokrájaných zemiakov...na zemiaky som uložila druhú polovicu praženice so smotanou , posypala strúhaným syrom. Trúbu som rozohriala na 200st. a piekla sa 20 minút.
  14. Zapečené francúzsle zemiaky..výhodou tohto receptu mje to, že sa dá pekne pokrájať, ako rezy...buď na kocky, alebo obdlžniky...ozdobne pôsobia aj na tvar trojuholníkov..prajem dobrú chuť.