Francúzske krémeše

evka73 - fotkaevka73, 3. februára 2013
Francúzske krémeše
Foto: evka73

Nikdy som tento recept nerobila...vždy sme uprednostňovala cukráreň ale tento víkend som sa rozhodla vyskúšať francúzke kocky a podeliť sa s vami o tento recept

Suroviny

1000 ml
5 ks
1 l
30 g
150 g
2 ks
1 ks (posekaná)
1/2
4 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto si rozvlaľkáme na 2 rovnaké plátky, popicháme vidličkou a dáme piecť na 10 minút každé. Prvé cesto položíme na plech a potrieme (pre lepšiu chuť a šťavu) džemom....

    Francúzske krémeše - obrázok 1
  2. 2

    Z mlieka, zlatých klasov, cukru, 4 žltkov a vody si spravíme hustú kašu ktorú neustále miešame...

    Francúzske krémeše - obrázok 2
  3. 3

    Už hustý krém dáme vychladnúť......

    Francúzske krémeše - obrázok 3
  4. 4

    Bielka si vyšľaháme

    Francúzske krémeše - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme bielka a maslo... a spolu vyšľaháme na dobrý a hladký krém

    Francúzske krémeše - obrázok 5
  6. 6

    A šup krém na cesto... necháme v chlade hodinku

    Francúzske krémeše - obrázok 6
  7. 7

    Napokon klasicky vyšľaháme smotany na šľahanie so stužovačmi , dáme na šľahačku druhú časť cesta, pridáme čokoládu a necháme na noc v chladničke :) Dobrú chuť ! :)

    Francúzske krémeše - obrázok 7
  8. 8

    A ešte jedna foto...

    Francúzske krémeše - obrázok 8
Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu

babkamt
Máš ich pekné. Práve som ich tiež dorobila a samozrejme aj ochutnala.
denyany
krémeše nemám rada, preto ich ani nerobievam, ale tieto vyzerajú lákavo...
janka1011
krémeš ako taký je vždy skvelý, mať ho teraz na stole... :) s lekvárom som ešte neskúšala
sovka62
@evka73 , dúfam, že moju radu neprijmeš ako kritiku. Keď robím krém, nenechávam pudingovú kašu vychladnúť, ale hneď po odstavení do nej vmiešam sneh. To je práve ten fígeľ, krém zmení konzistenciu, zostane ľahký a zväčší objem skoro dvojnásobne. Maslo ani nepridávam, teplý krém rovno roztriem na plát cesta a chladne až tam. Pekne drží tvar a na reze je potom úplne hladký, nerozteká sa.
1x lianka
babav
@sovka ,okrem toho,ze v tvojich kremesoch je krem nadlahceny,vmiesanim bielkov do horuceho pudingu sa zabrani salmonele,ktoru mozno zo surovych bielkov dostat....obzvlast v letnych mesiacoch.
@evka73 , tvoj kremes na prvy pokus .....velmi vydareny!
oblizprst
Sovka62 presne takto to robím aj ja, a ešte jedna rada, aby ste nemuseli nožom roztrhať krémeše. Po upečení plátu ešte teplý rozkrájame na kocky, iba si treba označiť, kde je pokrájaný, aby ste potom už aj s krémom netriafali vedľa.
radost
..aj ja mám rada bez masla...bez šľahačky...zjem viacej naraz-hoc na úteku-i postojačky...mňam...:-)))
evanaaa
Moja švagrina robievala tiež také ukážkové a sneh takisto hneď dávala do horúceho Zlatého klasu. Ale bodaj by sa mne tak podarili, ako tebe. A tá rada je dobrá, jeden plát po upečení dopredu nakrájať a ukladať na krém.
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Určite vyskúšam tvoj recept.
evka73
Dakujem vám všetkým, krémeše som robila po prvý raz takže úrčite si zoberiem vaše rady na pamäť pre druhý krát! :)
jozka2
Evka francuzsky kremes poznam a dlllllhe roky som ho robila,ale pod tento kremes ide medove cesto /ako na medove rezy,ale len 2 platy/jeden plat na spodok potom plnka s pudingu,slahacka a dalsi medovy plat ale ten treba zase pokrajat este za horuca kym je makky,poukladat coko poleva,skus zamenit listkove cesto za medove,uvidis.
jozka2
apro po maslo nedavam ani ja ale sneh do horuceho kremu.
evka73
Sneh do horúceho krému budem pamätať pre druhý krát :)