Francúzske krémeše

Autor receptu: evka73

Nikdy som tento recept nerobila...vždy sme uprednostňovala cukráreň ale tento víkend som sa rozhodla vyskúšať francúzke kocky a podeliť sa s vami o tento recept

Postup

  1. Cesto si rozvlaľkáme na 2 rovnaké plátky, popicháme vidličkou a dáme piecť na 10 minút každé. Prvé cesto položíme na plech a potrieme (pre lepšiu chuť a šťavu) džemom....
  2. Z mlieka, zlatých klasov, cukru, 4 žltkov a vody si spravíme hustú kašu ktorú neustále miešame...
  3. Už hustý krém dáme vychladnúť......
  4. Bielka si vyšľaháme
  5. Pridáme bielka a maslo... a spolu vyšľaháme na dobrý a hladký krém
  6. A šup krém na cesto... necháme v chlade hodinku
  7. Napokon klasicky vyšľaháme smotany na šľahanie so stužovačmi , dáme na šľahačku druhú časť cesta, pridáme čokoládu a necháme na noc v chladničke :) Dobrú chuť ! :)
  8. A ešte jedna foto...