Francúzske krémeše
Autor receptu: evka73
Nikdy som tento recept nerobila...vždy sme uprednostňovala cukráreň ale tento víkend som sa rozhodla vyskúšať francúzke kocky a podeliť sa s vami o tento recept
Postup
- Cesto si rozvlaľkáme na 2 rovnaké plátky, popicháme vidličkou a dáme piecť na 10 minút každé. Prvé cesto položíme na plech a potrieme (pre lepšiu chuť a šťavu) džemom....
- Z mlieka, zlatých klasov, cukru, 4 žltkov a vody si spravíme hustú kašu ktorú neustále miešame...
- Už hustý krém dáme vychladnúť......
- Bielka si vyšľaháme
- Pridáme bielka a maslo... a spolu vyšľaháme na dobrý a hladký krém
- A šup krém na cesto... necháme v chlade hodinku
- Napokon klasicky vyšľaháme smotany na šľahanie so stužovačmi , dáme na šľahačku druhú časť cesta, pridáme čokoládu a necháme na noc v chladničke :) Dobrú chuť ! :)
- A ešte jedna foto...