Koláčik je síce náročný na vajíčka a to mnohých odraďuje, ale je fantastický, nie je sladký.
Suroviny
| Cesto: | |
| 6 ks |
|
| 6 PL |
|
| 1 čl |
|
| 5 PL |
|
| 1 ks |
|
| 50 ml |
|
|
|
|
| 1 l |
|
| 3 ks |
|
| 3 a pol PL |
|
| 1 ks |
|
| 7 ks |
|
| 3 PL, -do snehu |
|
| 2 čl |
|
| Plnka 2: | |
| 300 ml |
|
| 2 ks |
|
| 4 PL |
|
Postup
-
1
Cesto: bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, pomaly a striedavo pridávame olej, žĺtky, múku s práškom do pečiva a kakao. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri 150-160°C asi 20-25 minút.
- 2
Plnka 1: Z vody, kryštálového a vanilkového cukru a Zlatých klasov uvaríme hustý krém. Ešte do teplého krému vmiešame sneh zo 7 bielok, ktorý sme vyšľahali spolu s 3 PL práškového cukru.
- 3
Na upečené a vychladnuté cesto navrstvíme POLOVICU "SVETLEJ" plnky, pekne uhladíme a do zvyšnej polovice vmiešame 2 čl kakaa. Túto "KAKAOVÚ" plnku navrstvíme na tú svetlú a pekne zarovnáme. Môžeme si koláčik zatiaľ odložiť do chladničky ( nie je podmienka ).
- 4
Na platni v hrnčeku si skaramelizujeme kryštálový cukor - musí sa pekne rozpustiť, zalejeme mliekom a miešame, kým nevznikne tekuté "karamelové" mlieko. Pri miešaní treba trochu trpezlivosti:-) Karamelové mlieko necháme dôkladne ochladiť, vysypeme do neho 2 šľahačky a vyšľaháme.
- 5
Šľahačku postupne navrstvíme na plnku. Ozdobíme grankom, alebo strúhanou čokoládou. Žĺtky, ktoré mi zostanú, spotrebujem buď do koláča, alebo si ich vyšľaháme s cukrom do kávy:-)
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Este jedna poznamka:ked pred nick s velkym pismeno das zavinac a za tym medzeru!, pride Tvoj prispevok do mailu konkretnej osoby. Tento raz ma len instinkt zaviedol naspat k receptu a Ty si sa ozvala. :-)