Ľahký pudingovo-penový koláčik, v mojom prípade málo sladký, takže pre milovníkov sladkého odporúčam pridať cukor do plnky :-)))
na 160 °C
Suroviny
Cesto : | |
6 ks |
|
5 PL |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
50 ml |
|
6 PL |
|
|
|
Plnka : | |
1000 ml |
|
3 ks |
|
3 PL |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
7 ks |
|
Šľahačkový krém : | |
300 ml |
|
2 ks |
|
3-4 PL |
|
Ďalej potrebujeme : | |
|
Postup
-
1
Cesto: Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh. Primiešame žĺtky, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 stupňov Celzia približne 20 až 25 minút.
- 2
Plnka: Z vody, kryštálového a vanilkového cukru a pudingového prášku uvaríme puding. Ešte do teplého pudingu zľahka vmiešame sneh z bielkov. Na cesto navrstvíme polovicu plnky. Do druhej polovice vmiešame kakao a navrstvíme na svetlú vrstvu. Takto pripravený zákusok dáme schladiť.
- 3
Šľahačkový krém : V hrnci necháme skaramelizovať kryštálový cukor. Keď je cukor rozpustený a má už hnedú farbu, zalejeme ho mliekom a miešame. Pripravené karamelové mlieko necháme dobre vychladnúť. Po vychladnutí ho zmiešame s práškovou šľahačkou a vyšľaháme. Karamelovú šľahačku navrstvíme na kakaovú pudingovú vrstvu a posypeme nastrúhanou čokoládou. Odložíme do chladničky, vychladíme a až potom krájame na kocky.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu