Francúzske karamelové kocky ( fotorecept )
Autor receptu: diabambulka
Ľahký pudingovo-penový koláčik, v mojom prípade málo sladký, takže pre milovníkov sladkého odporúčam pridať cukor do plnky :-)))
Postup
- Cesto:
Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh. Primiešame žĺtky, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 stupňov Celzia približne 20 až 25 minút.
- Plnka:
Z vody, kryštálového a vanilkového cukru a pudingového prášku uvaríme puding. Ešte do teplého pudingu zľahka vmiešame sneh z bielkov.
Na cesto navrstvíme polovicu plnky. Do druhej polovice vmiešame kakao a navrstvíme na svetlú vrstvu. Takto pripravený zákusok dáme schladiť.
- Šľahačkový krém :
V hrnci necháme skaramelizovať kryštálový cukor. Keď je cukor rozpustený a má už hnedú farbu, zalejeme ho mliekom a miešame. Pripravené karamelové mlieko necháme dobre vychladnúť. Po vychladnutí ho zmiešame s práškovou šľahačkou a vyšľaháme. Karamelovú šľahačku navrstvíme na kakaovú pudingovú vrstvu a posypeme nastrúhanou čokoládou. Odložíme do chladničky, vychladíme a až potom krájame na kocky.