Francúzske čokoládové dukáty fotorecept

dzejsik - fotkadzejsik, 30. marca 2016
Francúzske čokoládové dukáty (fotorecept)
Foto: dzejsik

Chrumkavé kúsky čokolády a orechov rozplývajúce sa na jazyku ... aj vy na ne máte chuť? Nech sa páči, za polhodinku sú na stole! Zobraziť celý popisChrumkavé kúsky čokolády a orechov rozplývajúce sa na jazyku ... aj vy na ne máte chuť? Nech sa páči, za polhodinku sú na stole! ;)

35
porcií
10 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

150 g
80 g
2 ks
150 g
100 g
30 g
1/2 bal.
 Štipka
100 g nasekané




Postup

  1. 1

    Čokoládu s maslom roztopíme nad parou. Vajíčka vyšľaháme dopenista s cukrom, pridáme roztopenú čokoládovo-maslovú zmes, múku zmiešanú s maizenou, kypriacim práškom a štipkou soli a nakoniec nasekané orechy.

    Francúzske čokoládové dukáty (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plech vystelieme papierom na pečenie a polievkovou lyžicou naň kladieme malé kôpky (priemer do 4 cm). Medzi kôpkami nechávame medzery. Mne na jeden plech 30*40cm vyšlo 15 ks (3 stĺpce, 5 riadkov).

    Francúzske čokoládové dukáty (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pečieme pri 180° cca 10 minút. Po vybratí z rúry sú dukáty mäkké, preto ich necháme vychladnúť.

    Francúzske čokoládové dukáty (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Voilà, les biscuits au chocolat... Bon Appétit. ;)

    Francúzske čokoládové dukáty (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

dzejsik
@Salinka (30.3.2016 16:22)

Verím, že budú chutiť. ;) @ywett robila Chocolate Crinkles, tie sú veľmi dobré, ale inak sú iné. :) Cesto na crinkles je tuhšie, aby sa dalo tvarovať a obaliť v cukre. Cesto na tieto dukátiky sa len kôpkuje a pri pečení sa rozleje na tvar sušienok. Spoločný majú popraskaný šat. ;)
1x radost
kadlubiacka
Chystám sa na prípravu týchto čoko dukátov, len nie som si istá, či mám šľahať iba vajíčka s cukrom a ostatné prísady len domiešať, či postupne vyšľahať všetko? Ďakujem za upresnenie :-)
salinka
Presne tak, mas pravdu, to boli gulky a s tym cukrom velmi efektne. Tvoje ma tiez lakaju, tie oriesky a cokolada.....asi mi nedaju spat:-)
dzejsik
@Kadlubiacka (30.3.2016 18:55)

Ja som ich primiešala na najslabších otáčkach mixéra, ale stačí ich aj primiešať metličkou. Nech sa vydaria! ;)
dzejsik
@Salinka (30.3.2016 18:56)

Radšej sladko spať a o nich snívať ... Len či by sa nám z takého sweet dream, chcelo vstávať do práce, však? :))
kukulienka71
Jéj, ten tanierik má minimálne 52 rokov, mala taký moja sestra v detstve, je plechový, že?:-) dukátiky sú pekné a určite aj veľmi chutné, voňavá rýchlovka. Ja mám v pláne ešte aj tie tvoje orechové dukátiky s čoko plnkou, tak tieto si tiež uložím, aby som bola bohatšia;-))
ajula
Robím niečo podobné, pod názvom keksíky, bez orechov a várovej čokolády
monty469
Krásne, úžasné a tú vôňu normálne cítim až u nás :-) výborný recept, ukladám
dzejsik
@Kukulienka71 (31.3.2016 08:03)

Áno, darovala nám ho moja prastarká, keď sme u nej boli naposledy. A starká vždy keď ho vidí, spomína ako z neho jedávala demikát. :)

Tie dukátiky sú tiež výborné, len už nie tak raz-dva hotové. :)
dzejsik
@Kimlo (31.3.2016 07:52)

To je to čaro - stačí urobiť pekný kopček lyžicou a oni sa urobia rovné a okrúhle sami. ;)
1x haji
kadlubiacka
tak dukáty sú hotové :-) sú veľmi chutné a voňavé, milovníci čokolády si prídu na svoje ;-) a je ich veeeľa :-D len nabudúce by som ich piekla len pri 170 stupňoch tých 10 min. Ďakujem moc-moc za recept, isto ich budem piecť častejšie :-)
1x radost
haji
@Dzejsik (31.3.2016 10:04)
haha to jsi mě dostala, že urobia sami! Oh, souměrnost se mi sama nerobí! Máš výhodu, Dzejsik, ani nevíš jakou. Kimlo, vítej v klubu!
luclup
No tak toto, krasa! Uplne ze brutalne vyzeraju tie keksiky, a este musim pochvalit ten tanier .. je nadherny (:
morenajea
odskúšané: nechala som väčšie kúsky orechov, takže sa mi trochu inak popukali ale boli výborné, nepresladené, posledný zabudnutý kúsok bol výborný aj na 3. deň po upečení. Vyšlo 45 kúskov.


dzejsik
@Morenajea (4.4.2016 08:07)

teším sa, že chutili, naozaj sú dobré aj po pár dňoch a vyšli ti super :))
kucharka
Dnes upecene, ku kavicke ako stvorene. Ja som ich robila trosku take "baculatejsie". Dakujem za recept.


1x radost
mimina
Vyzerajú úžasne a verím, že tak aj chutia - čokoládka, orechy. Ukladám do KK a dávam 5*, najbližšie urobím.
mimina
@Morenajea (4.4.2016 08:07)

Dávala si polievkové? Chcem vedieť, či ich vyjde približne 45 ako si písala.
pivonka
Včera som ich upiekla, sú výborné. To dávkovanie lyžicou mi pripadalo dosť nešikovné. Dala som cesto do cukrárskeho vrecka a striekala som malé kopčeky. To bolo šup-šup. Keď sa upiekli, tiež boli také bacuľaté bochníčky, ako má @Kuch árka, ale potom spľasli. Nevadí, sú jednoduché na prácu a pritom veľmi chutné.
1x radost
katka78
Polohrubú múku momentálne v cudzine nemám k dispozícii, tak som skúsila z hladkej. Cesto tým pádom nebolo tekuté, ale pomerne husté, robila som lyžicou kopčeky a dúfala, že sa v rúre "rozlejú". Podarilo sa, sú ploché a popukané ako treba. Chuťovo výrazne čokoládové. Piekla som pre švagrinky s rodinami, dúfam, že sa zajtra potešia. Vďaka za recept @Dzejsik , maj sa pekne ツ


2x haji a radost
beatacsontosova
dost dlho som okukovala tieto susienky a toho roku som sa rozhodla ich zaradit do vianocneho pecenia. akurat som spravila jednu kolosalnu chybu - spravila som iba jednu davku. blbec. cez vikend si mozem zopakovat, ani fotku nemozem pridat, pretoze uz nemam ani jeden kusok a to som ich piekla par dni dozadu, spolu s dalsimi 7mymi druhmi...su fakt vynikajuce, ta cokolada je v tom bozska, male kusky orieskov su fenomenalne, ja som mala take stredne huste cesto (asi trosku mensie vajicka), ale vedela som bez problemov rozotriet, krasne sa rozliezli a popukali. zvonka chrumkave, vo vnutri jemne. ako by povedal poloviciak - lakocinka.