Francúzske čokoládové dukáty fotorecept

dzejsik - fotkadzejsik, 30. marca 2016
Francúzske čokoládové dukáty (fotorecept)
Foto: dzejsik

Chrumkavé kúsky čokolády a orechov rozplývajúce sa na jazyku ... aj vy na ne máte chuť? Nech sa páči, za polhodinku sú na stole! ;)

35
porcií
10 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

150 g
80 g
2 ks
150 g
100 g
30 g
1/2 bal.
 Štipka
100 g nasekané

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Čokoládu s maslom roztopíme nad parou. Vajíčka vyšľaháme dopenista s cukrom, pridáme roztopenú čokoládovo-maslovú zmes, múku zmiešanú s maizenou, kypriacim práškom a štipkou soli a nakoniec nasekané orechy.

    Francúzske čokoládové dukáty (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plech vystelieme papierom na pečenie a polievkovou lyžicou naň kladieme malé kôpky (priemer do 4 cm). Medzi kôpkami nechávame medzery. Mne na jeden plech 30*40cm vyšlo 15 ks (3 stĺpce, 5 riadkov).

    Francúzske čokoládové dukáty (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pečieme pri 180° cca 10 minút. Po vybratí z rúry sú dukáty mäkké, preto ich necháme vychladnúť.

    Francúzske čokoládové dukáty (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Voilà, les biscuits au chocolat... Bon Appétit. ;)

    Francúzske čokoládové dukáty (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

31 komentárov k receptu
@Salinka (30.3.2016 16:22)

Verím, že budú chutiť. ;) @ywett robila Chocolate Crinkles, tie sú veľmi dobré, ale inak sú iné. :) Cesto na crinkles je tuhšie, aby sa dalo tvarovať a obaliť v cukre. Cesto na tieto dukátiky sa len kôpkuje a pri pečení sa rozleje na tvar sušienok. Spoločný majú popraskaný šat. ;)
Jéj, ten tanierik má minimálne 52 rokov, mala taký moja sestra v detstve, je plechový, že?:-) dukátiky sú pekné a určite aj veľmi chutné, voňavá rýchlovka. Ja mám v pláne ešte aj tie tvoje orechové dukátiky s čoko plnkou, tak tieto si tiež uložím, aby som bola bohatšia;-))
@Kukulienka71 (31.3.2016 08:03)

Áno, darovala nám ho moja prastarká, keď sme u nej boli naposledy. A starká vždy keď ho vidí, spomína ako z neho jedávala demikát. :)

Tie dukátiky sú tiež výborné, len už nie tak raz-dva hotové. :)
tak dukáty sú hotové :-) sú veľmi chutné a voňavé, milovníci čokolády si prídu na svoje ;-) a je ich veeeľa :-D len nabudúce by som ich piekla len pri 170 stupňoch tých 10 min. Ďakujem moc-moc za recept, isto ich budem piecť častejšie :-)
odskúšané: nechala som väčšie kúsky orechov, takže sa mi trochu inak popukali ale boli výborné, nepresladené, posledný zabudnutý kúsok bol výborný aj na 3. deň po upečení. Vyšlo 45 kúskov.


Včera som ich upiekla, sú výborné. To dávkovanie lyžicou mi pripadalo dosť nešikovné. Dala som cesto do cukrárskeho vrecka a striekala som malé kopčeky. To bolo šup-šup. Keď sa upiekli, tiež boli také bacuľaté bochníčky, ako má @Kuch árka, ale potom spľasli. Nevadí, sú jednoduché na prácu a pritom veľmi chutné.
Polohrubú múku momentálne v cudzine nemám k dispozícii, tak som skúsila z hladkej. Cesto tým pádom nebolo tekuté, ale pomerne husté, robila som lyžicou kopčeky a dúfala, že sa v rúre "rozlejú". Podarilo sa, sú ploché a popukané ako treba. Chuťovo výrazne čokoládové. Piekla som pre švagrinky s rodinami, dúfam, že sa zajtra potešia. Vďaka za recept @Dzejsik , maj sa pekne ツ



Pridaj komentár k receptu: