Francúzske čokoládové dukáty (fotorecept)

Autor receptu: dzejsik

Chrumkavé kúsky čokolády a orechov rozplývajúce sa na jazyku ... aj vy na ne máte chuť? Nech sa páči, za polhodinku sú na stole! ;)

35
porcií
10 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Čokoládu s maslom roztopíme nad parou. Vajíčka vyšľaháme dopenista s cukrom, pridáme roztopenú čokoládovo-maslovú zmes, múku zmiešanú s maizenou, kypriacim práškom a štipkou soli a nakoniec nasekané orechy.
  2. Plech vystelieme papierom na pečenie a polievkovou lyžicou naň kladieme malé kôpky (priemer do 4 cm). Medzi kôpkami nechávame medzery. Mne na jeden plech 30*40cm vyšlo 15 ks (3 stĺpce, 5 riadkov).
  3. Pečieme pri 180° cca 10 minút. Po vybratí z rúry sú dukáty mäkké, preto ich necháme vychladnúť.
  4. Voilà, les biscuits au chocolat... Bon Appétit. ;)