Francúzske čokoládové dukáty (fotorecept)
Autor receptu: dzejsik
Chrumkavé kúsky čokolády a orechov rozplývajúce sa na jazyku ... aj vy na ne máte
chuť? Nech sa páči, za
polhodinku sú na stole! ;)
35 porcií |
10 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup
- Čokoládu s maslom roztopíme nad parou. Vajíčka vyšľaháme dopenista s cukrom, pridáme roztopenú čokoládovo-maslovú zmes, múku zmiešanú s maizenou, kypriacim práškom a štipkou soli a nakoniec nasekané orechy.
- Plech vystelieme papierom na pečenie a polievkovou lyžicou naň kladieme malé kôpky (priemer do 4 cm). Medzi kôpkami nechávame medzery. Mne na jeden plech 30*40cm vyšlo 15 ks (3 stĺpce, 5 riadkov).
- Pečieme pri 180° cca 10 minút. Po vybratí z rúry sú dukáty mäkké, preto ich necháme vychladnúť.
- Voilà, les biscuits au chocolat... Bon Appétit. ;)