Francúzske bagetyfotorecept

ewitka123 - fotkaewitka123, 5. mája 2011
Francúzske bagety(fotorecept)
Foto: ewitka123

Naše oblubene bagety, pečiem ich aj do zasoby v mrazaku su vždy po ruke, keď treba.

6
porcií
65 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
7 dcl teplá
1 lyžica
1 kocka
1/2 dcl
1 lyžica
na potretie:
 slana




Postup

  1. 1

    Do teplej vody pridame cukor a kvasnice nechame nakysnut. Muka, kvasok, soľ a olej zmiesime a nechame kysnut 3/4 hodiny alebo podla potreby. Vykysnute cesto preložime na pomučenu dosku a rozdelime na 6 časti. Každu časť ešte premiesime a rozvalkame stočime ako zavin a prenesieme na plech na ktorom je mastny papier. Ostrim nožikom urobime par zarezov a nechame ešte podkysnut 20 minut.

    Francúzske bagety(fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pred pečenim ich potrieme slanou vodou. Pečieme vo vyhriatej rure 20 minut na 200 stupňoch.

    Francúzske bagety(fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď pečiem vačšie bagety použivam ich aj ako sendvič stači len nakrajať. A takto vypada plnena bageta mojho syna :)

    Francúzske bagety(fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

exotka
ta plnena bagetka vypada moc chutne asi si aj ja taku pojdem urobit :D
babidka
ojha , tak ten syncek musi mat poriadne velku pusu:-)))))) ale cerstvu domacu plnenu bagetku nikdy neodmietnem...inspirovala si ma , mozno budu na veceru.-)
janger
Pekne sa ti podarili. Dala by som si taku cerstvo upecenu, mnam :-).
zdezda
perfiš, super receptík, nie je to až tak zle nafotené, je nás tu viac, čo sa chceme v tom fotení polepšiť:-)
lili53
ewitka, bagetky sú ukázkové a myslím, že ani fotkám nič nechýba. Si šikulka, len tak ďalej a dúfam, že to Slováci dnes vyhrajů;-)) držíme palčeky
celia
super keby sa tak vydaril aj z bezlepkovej aj ked je dobrý ale nie je nikdy ako z pšeničnej alebo ražnej muky,nuž ale čo nič nezmením
ainy
@celia súhlasím...keby, keby...ja som dnes neodolala a upiekla som ich pre manžela a skoro som sa rozplakala, že ich nemôžem jesť aj ja....voňavé, jemnučké.....jáj.....fantastické :-)
marianne69
som ich akurat dopiekla a uz som nemohla vydrzat a ochutnala som roztek takej teplej,su to najlepsie bagety ake som doteraz jedla a nadherne nakysli,vyzeraju aj chutia uzasne este som do cesta pridala vseleake semiacka,dakujem za ne
ewitka123
moc ma tesi marianne69, ze si si na bagetkach pochutnala veru aj ja ich musim upiect uz som ich davno nerobila
zdezda
@ewitka toto sú naozaj supeeeer bagety, z daného množstva som urobila 7ks - 20cm a 4 na dĺžku plechu :-) už aj si na nich moji pochutnávajú, vraj sú lepšie ako z obchodu :-) ďakujem, že si tento recept sem vložila.
ewitka123
@zdezda tvoj komentarik ma potesil lebo len plne brusko je spokojne brusko som rada ze vam chutilo :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia