Focaccia paradajková

Autor receptu: zuzananoskova

Focaccia je úžasná v tom, že je variabilná, pripravíte si ju s tým, čo máte radi, poprípade s tým, čo máte doma ;-) Moja dcéra má najradšej so sušenými paradajkami a čiernymi olivami a ja s paradajkami alebo úplne "čistú" iba s bylinkami. Skvelé, rýchle pohostenie pre návštevu :-) Pozrite si postup ITALA , podľa ktorého toto cesto pripravujem: http://uloz.to/live/xGM4V9C/s-italem-v-kuchyni-italsky-chleb-focaccia-avi

Postup

  1. Pri miesení cesta treba počítať aj s múkou na podsypávanie. Cesto je skôr riedšie ako hutnejšie.
  2. Neplnená, iba bazalka a rozmarín navrchu a olivový olej. Môžete pridať aj oregano, tymián ;-)
  3. Časť som si posypala parmezánom (mliečny produkt živočíšneho pôvodu, ktorého sa vzdať zatiaľ nechcem) :-)
  4. Po upečení...
  5. Po upečení...
  6. Nechajte chvíľu vychladnúť, potom môžete nakrájať a podávať: dobrú chuť :-)
  7. Túto focacciu som mixla 350g špaldovej múky a 150g špaldovej múky celozrnnej. Chuťovo je to samozrejme iné ako z hladkej múky, ale vôbec nie zlé! Je to zdravšie a naozaj výborné. Celkovo pri pečení zameňte hladkú múku za špaldovú. Tá je výzorovo aj chuťovo na nepoznanie od hladkej (môžete "oklamať" rodinku). No keď pridáte aj celozrnnú, farbou je tmavšia.
  8. Po upečení...
  9. Po upečení...